Siguranța cetățenilor – în atenția polițiștilor

Pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, premergător și pe timpul Sărbătorilor Pascale”, ”Zilei Internaționale a Muncii” și “Zilei Internaționale a Tineretului”, polițiștii sălăjeni vor fi la datorie pentru prevenirea evenimentelor care ar putea afecta ordinea și siguranța cetățenilor.
Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratuluide Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj, în acest context, în perioada 23 aprilie -2 mai, vor avea loc manifestări religioase, culturale, artistice sau sportive, inclusiv în aer liber, sens în care se impune adaptarea corespunzătoare a activităţilorspecifice desfăşurate de structurile Poliţiei Române în locurile aglomerate (gări, aerogări, pieţe, târguri, oboare etc.), în proximitatea lăcaşurilor de cult unde urmează a se desfăşura slujbe religioase cu participarea unui public numeros, precum şi în localităţile turistice şi zonele agrement. Astfel, în perioada 23-25 aprilie, poliţiştii au organizat 16 acțiuni, în cadrul cărora au fost aplicate 325 de sancțiuni contravenționale, din care 56 sancțiuni au fost aplicate la Legea 61/1991, privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, 244 sancțiuni la regimul circulației rutiere, iar 25 au constituit alte abateri. Valoarea amenzilor se ridică la 70.605 de lei.
Totodată, în baza neregulilor constatate în trafic, poliţiştii au reţinut 19 permise de conducere, din care șapte pentru depășirea vitezei maxime admise pe sectorul de drum cu mai mult de 50 Km/h și 12 pentru alte abateri. De asemenea, pentru defecțiuni tehnice, au fost retrase patru certificate de înmatriculare.

Leave a Comment