Servicii de web design şi copywriting – ce sunt şi cum influențează un business online

Dacă vorbim de afaceri online, clar, spunem site-uri. Fie că vorbim de pagini de prezentare pentru servicii, magazine online, portaluri de oferte sau pagini de anunțuri toate încep cu web design.

Nu este suficient să ai în posesie un nume, un domeniu pe care să îl ataşezi unei teme şi să crezi că vei avea un site de succes. Crearea unei pagini web este o sarcină extrem de specializată. În acest context serviciile de web design nu sunt necesare doar pentru a da funcţionalitate dar şi pentru a un aer prietenos informației.

Dacă vorbim de interne şi afaceri online clar, vorbim de poziţionare în motoarele de căutare şi de  identitate vizuală. Conform statisticilor, site-urile cu conținut original sunt promovate pe când cele cu conținut copiat sunt penalizata de motoarele de căutare, așa că selectarea cu maximum de atenție a colaboratorilor care furnizează copywriting a devenit o sarcină importantă. În rândurile următoare vom preciza succint câteva aspecte relevante cu privire la cele două segmente, indispensabile în crearea şi gestionarea unui site web.

WebDesign – ce este? Cum ajută?

Detaliile ce ţin de aspectul paginii web sunt foarte importante atât pentru utilizatori cât şi pentru poziţionarea în căutări. Dacă vorbim de utilizatori, clar vorbim de experienţe de navigare, de intuitivitate, de rapiditatea cu care sunt realizate operaţiunile şi descoperite informaţiile. Fie că vorbim de magazine online, de pagini de prezentare sau portaluri informaţionale şi de anunţuri aspectul iniţial contează. Ştiai că mai bine de 95% dintre vizitatori părăsesc site-ul dacă prima impresie nu este una pozitivă? Sau ca operațiunile nu sunt finalizate dacă butoanele nu sunt suficient de mari? Dar ca poziția butoanelor şi culoarea acestora influențează comportamentul vizitatorilor? 

Experiențele utilizatorilor pe o pagină web sunt analizate cu atenție de motoarele de căutare  prin intermediul elementelor de inteligenţă artificială. Clasarea şi poziționarea site-ului este direct influențată de aspectul paginii, de timpul petrecut de utilizatori pe acesta şi de activitățile ulterioare. Dacă-ţi doreşti un site prietenos, bine optimizat este recomandat să acorzi ceva mai multă atenție detaliilor legate de web design și optimizare SEO.

Copywriting – soluţii confortabile de expunere

Cu siguranță ești profesionist pe segmentul tău de activitate. Ştii foarte multe lucruri cu privire la sarcinile  pe care o promovezi sau o desfăşori online. Şi totuși, când vine vorba de prezentarea  informațiilor, a afacerii, a serviciilor publicului larg pot interveni dificultățile de exprimare. În aceste momente  sunt utile serviciile de copywriting. Nu este o activitate tocmai nouă, însă este specializată. Copywriterii te ajută să îţi expui ideile într-un mod plăcut, să te faci înțeles de cei cărora li te adresezi. Trebuie precizat originalitatea şi calitatea conținutului scris sunt alte detalii de clasare analizate cu mare atenţie de motoarele de căutare.

Leave a Comment