Service-urile auto din Cluj își pot instrui gratuit angajații

Service-urile auto din județul Cluj își pot înscrie angajații la cursuri gratuite și certificate în domeniul reparațiilor auto: diagnoză auto, vopsirea automobilului și repararea caroseriei. Cursurile sunt realizate în cadrul proiectului Auto Perform implementat de Asociația Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR) în regiunile Sud-Vest, Vest și Nord-Vest. Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

 

Cursurile organizate în cadrul proiectului sunt de inițiere și sunt foarte utile atât pentru pregătirea angajaților noi, dar și pentru dezvoltarea competențelor de lucru ale angajaților cu vechime și care nu dețin o certificare în domeniu. Cursurile vor avea o durată minimă de 60 de ore și vor avea atât o secțiune teoretică, cât și una practică.

 

În cadrul cursurilor de inițiere, angajații își vor dezvolta competențe în următoarele domenii:

  • Curs de „Diagnoză auto”: mecanică auto – diagnosticarea și repararea motoarelor cu ardere internă, diagnosticarea și repararea componentelor automobilului, sistemele de diagnoză, modul de funcționare al acestora și tehnici de diagnosticare utilizate etc.;
  • Curs de „Vopsirea automobilului”:protecția anticorosivă și terosonică a caroseriei și estetica automobilului;
  • Curs de „Repararea caroseriei”: repararea caroseriei auto și a părților componente. Aceștia vor putea oferi soluții optime din punct de vedere tehnic, calitativ, economic și al siguranței autovehiculului în circulație.

 

Totodată, prin intermediul programelor de formare pentru angajații proprii, service-urile auto vor atenua riscul de accidente la locul de muncă, vor eficientiza procesele de lucru și își vor motiva angajații. De asemenea, service-urile auto care își înscriu angajații la cursurile organizate în cadrul proiectului Auto Perform vor putea fi sprijinite de proiect și în realizarea unui program de învățare la locul de muncă.

 

Industria transporturilor (inclusiv sectorul de întreținere și reparații auto) din județul Cluj este în continuă dezvoltare și are nevoie de specialiști calificați. Astfel, proiectul Auto Perform vine în susținerea acestui sector prin programe de pregătire a forței de muncă.

 

Cine se poate înscrie la cursuri?

  • Persoane angajate în firme care își desfășoară activitatea principală sau secundară într-unul din sectoarele economice cu potențial competitiv identificate conform SNC și în domeniile de specializare inteligentă conform SNCDI (în special Industria auto și componente). Locul de muncă ocupat trebuie să fie în una din cele 3 regiuni de dezvoltare în care se implementează activitățile proiectului (Sud-Vest, Vest, Nord-Vest) – ceea ce include și județul Cluj;
  • Persoane care au absolvit învățământul obligatoriu (8 clase);
  • Sunt excluși manageri, antreprenori ce își gestionează propria afacere sau angajați din departamente de resurse umane.

 

Service-urile auto își pot înscrie angajații la cursuri transmițând datele lor de contact prin formularul din partea dreaptă a paginii următoare: https://www.inscriere-auto-perform.ro/

 

După transmiterea datelor, experții din cadrul proiectului vor contacta persoanele înscrise pentru a verifica dacă acestea îndeplinesc condițiile de eligibilitate ale proiectului și pentru demararea procesului de înscriere în proiect.

 

Experții din cadrul proiectului Auto Perform menționează ca este în avantajul persoanelor interesate să se înscrie cât mai devreme, deoarece odată formate grupele de cursuri, acestea vor fi demarate.

 

Pentru protecția cursanților și a formatorilor împotriva pandemiei de COVID-19, cursurile de formare Auto Perform se vor realiza respectând măsurile naționale și locale de sănătate publică în vigoare.

 

Pentru întrebări sau detalii puteți contacta experții din echipa proiectului în mod direct prin utilizarea paginii de Facebook a proiectului Auto Perform: fb.me/autoperform.ptir

 

Pentru mai multe detalii despre proiect accesați pagina: http://www.ptir.ro/proiecte/proiecte-in-implementare/auto-perform-performanta-pentru-angajatii-din-sectorul-auto/

 

Vă mulțumim și vă așteptam!

 

 

Leave a Comment