Şedinţe de consiliere pentru liceenii din ani terminali

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sălaj, cu sprijinul oferit de Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj a desfăşurat în perioada 26 aprilie – 18 mai, şedinţe de consiliere cu elevii claselor terminale din liceele sălăjene, oferindu-le informaţii despre drepturile oferite de Legea nr.76/2002 actualizată.
Reprezentanţii AJOFM Sălaj au informat elevii despre avantajele de care beneficiază dacă se înscriu în baza de date a agenţiei în termen de 60 de zile de la absolvire, indiferent dacă iau sau nu examenul de bacalaureat.

„În cazul absolvenţilor de liceu din acest an, cele 60 de zile încep a fi numărate din 26 mai. În situaţia în care unii tineri mai au corijenţe, şi nu au situaţia şcolară încheiată la toate materiile, aceştia se vor prezenta în termen de 60 de zile de la susţinerea şi promovarea examenului de corigență”, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei.
Potrivit sursei citate, persoanele înregistrate vor beneficia gratuit de servicii de informare şi consiliere profesională – întocmirea unui CV profesionist, prezentarea la interviul de angajare, informaţii despre locurile vacante existente pe piaţa muncii locale și locurile de muncă în străinătate, condiţii impuse dar şi avantajele ocupării unui loc de muncă în ţările UE prin reţeau EURES, precum şi de cursuri de formare profesională.

Începând din acest an, tinerii absolvenți cu vârste cuprinse între 16 şi 25 de ani vor fi înregistrați în baza de date care va constitui grupul țintă al proiectului “INTESPO – Înregistrarea Tinerilor în evidenţele Serviciului Public de Ocupare”. Dacă în perioada celor 60 de zile, tinerii nu au reuşit să se angajeze, vor putea beneficia de indemnizaţie de şomaj, în cuantum de 250 lei/lună, pe o perioada de 6 luni, au mai precizat oficialii AJOFM Sălaj.

Leave a Comment