Ședință cu tensiuni

Adrian Lungu

Proiectul care vizează mutarea provizorie a chiriașilor din blocul C3 într-o parte a internatului din cadrul Liceului Tehnologic „Voievodul Gelu” din Zalău a stârnit discuții contradictorii în ședința Consiliului Local Zalău de astăzi. Conducerea unității de învățământ s-a opus cu vehemență acestui proiect sub pretextul că mutarea chiriașilor din blocul C3 în internatul școlii ar putea pune în pericol siguranța elevilor, iar clădirea nu mai corespunde în prezent pentru a fi locuită de adulți, de familii. Fără să fie prezent la ședință, directorul școlii, profesoara Rodica Costache, a spus în mai multe rânduri că până și instalația electrică a clădirii internatului este una care nu ar face față unui consum crescut de energie la care s-ar ajunge cel mai probabil în cazul mutării chiriașilor acolo. Consilierul local Carmen Olar a propus retragerea proiectului de hotărâre pentru o analiză mai profundă a acestei chestiuni, dar și pentru parcurgerea pașilor normali într-o asemenea situație, respectiv obținerea acordului consiliului de administrație al școlii și al Inspectoratului Școlar Judeţean Sălaj. Cu toate insistenţele unor consilieri, proiectul a fost votat.

Riscul de a pierde finanțarea pentru reabilitarea blocului C3

La rândul lor, primarul Ionel Ciunt și viceprimarul Teodor Bălăjel au explicat necesitatea aprobării acestui proiect și au venit cu argumente clare. Cei doi au precizat că au fost luate în calcul toate posibilitățile pentru ca aceste familii din C3 să nu rămână fără un acoperiș deasupra capului în perioada derulării lucrărilor. Ionel Ciunt și Teodor Bălăjel au mai spus că au fost analizate toate spațiile locuibile ale primăriei, dar nu s-a găsit altă variantă. Cei doi au dat asigurări că au analizat problema în profunzime, iar dacă acești chiriași vor fi mutați în internat, clădirea și zona vor fi supravegheate 24 din 24 de ore de poliția locală și de o firmă de pază, totul din dorința de prevenire a oricăror fapte ilicite. În plus, au mai spus cei doi, intrările în clădire sunt separate, ieșirile, corpurile de clădire sunt separate, internatul având două părți de construcție astfel încât elevii și chiriașții să nu se întâlnească și să fie prevenite eventuale probleme. Viceprimarul Teodor Bălăjel a mai spus că a fost luată în calcul inclusiv varianta mutării elevilor în internatele altor școli pe perioada șederii chiriașilor. Consilierul local Carmen Olar s-a opus unei astfel de măsuri și a apreciat că unii copii sunt minori, copii cu probleme, care ar putea ajunge în situații dificile dacă ar trebui să ajungă zilnic la școală de la internatele altor unități de învățământ. Atât Teodor Bălăjel cât și Ionel Ciunt au atras atenția că o amânare a aprobării proiectului de hotărâre sau alte probleme ar putea pune în pericol banii alocați sub formă de finanțare, iar fondurile sunt obținute tot mai greu.

6 Thoughts to “Ședință cu tensiuni”

 1. […] Adrian Lungu Proiectul care vizează mutarea provizorie a chiriașilor din blocul C3 într-o parte a internatului din cadrul Liceului Tehnologic „Voievodul Gelu” din Zalău a stârnit discuții contradictorii în ședința Consiliului Local Zalău de astăzi. Conducerea unității de învățământ s-a opus cu vehemență acestui proiect sub pretextul că mutarea chiriașilor din blocul C3 în internatul școlii ar putea pune în pericol siguranța elevilor, iar clădirea nu mai corespunde în prezent pentru a fi locuită de adulți, de familii. Fără să fie prezent la ședință,  » Mai multe detalii […]

 2. Anonim

  Dar ăla din cucuruz de ce nu apără interesul școlilor?

 3. Miruna

  Propun sa fie mutați la locuințele lui Ciunt și Balajel și s-a rezolvat problema!!! Ce este așa greu?

 4. De groaza

  Doamne apara de ce trebuie sa fie supravegheati de camere ,paznici politie?Atunci e logic ca nimeni nu i vrea in preajma,de ce nu i imprastiati sa nu stea atatea persoane intr un singur imobil si atunci nu vor avea incotr o se vor integra!!!Daca nu, sa suporte consecintele faptelor savarsite conform legii,si cum si ceilalti cetateni au responsabilitati si ei sa aiba,cu ce sunt ei mai presus de lege?

 5. Primaria victorioasa:

  Cum adica pune in pericol banii alocati sub forma de finantare ? Pai inainte de a initia un proiect de reabilitare (bloc C3) trebuie sa te gandesti ce faci cu acei oameni si unde-i aloci temporar si apoi mergi cu propunerea/cererea de finantare !

  Daca si-au asumat acest proiect de urgenta si necesitate fara sa gandeasca inainte solutia este simpla: cei din primarie sa-i primeasca sub tutela lor (acasa la fiecare) .
  Sub nicio forma nu trebuie sa ajunga in acel internat.

  Cei din Primarie NU TREBUIE sa uite ca sunt platiti de stat din bani nostri pt. serviciile care le fac. Trebuie sa realizeze/adminsitreze lucrurile corect , nu numai sa se afle in treaba !

 6. Povestea e f veche

  Problema asta este putreda de multa vreme si ex primarii au vrut sa le scoata de acolo,de la inceput de cand au calcat acolo de aprox.20 de ani ei fac legea acolo,aveau sursa de caldura improvizata,hornuri pe geam ,au afumat tot cartierul,carau lemne,cauciucuri.ce gaseau langa ghene si bagau pe foc,manele,urlete,tipete,caini,ei se bleastama intre ei ,se bat intre ei,atunci cum sa respecte societatea ,pe altii?Intotdeauna au sarit ca sunt discriminati,aveau ONG mergeau pe la Realitatea tv si totul se aranja in favoarea lor.Se mutau acolo ilegal f multi si probabil primaria le a pierdut sirul,s au inmultit si asa puterea lor de intimidare si amenintare a crescut,va dati seama atatia copii intr un spatiu restrans,apoi s au facut parcarile locul lor s a micsorat si mai mult,stateau calare pe masini,nu tu o banca,un topogan pt copii, au acaparat scarile,blocurile vecine,au stricat interfoane,si au facut nevoile in scarile vecine,au.umplut un subsol vecin cu mizerie pt ca le a fost lene sa mearga la ghenele de gunoi,multi dintre ei au plecat dar au venit altii si mai dubiosi,pt ca a plecat o familie dar a venit in loc lor 3 familii,lor nu le place la periferii pt ca acolo nu ar avea pe cine intimida ,teroriza…samd.Discriminati sunt oamenii care au suferit din cauza lor pe nedrept!!!

Leave a Comment