Se suspendă din nou plata ratelor la bănci?

Reprezentanții PSD din Guvern au avut ideea reluării unei măsuri care în pandemie a ajutat o bună parte din români, dându-le o gură de oxigen financiar prin posibilitatea suspendării pe termen limitat a ratelor bancare – scrie hotnews.ro.

Oficialii BNR au declarat vineri pentru HotNews că la Banca Națională nu a ajuns niciun proiect concret pe baza căruia să se poată pronunța.”Nu avem cunoștință de existența unui asemenea proiect. La noi cel puțin nu a ajuns nimic în acest sens”, au spus reprezentanții Băncii Centrale vineri, întrebați dacă știu de existența lui.

Ei nu au negat discuțiile cu oficialii Ministerului de Finanțe, spunând că asemenea discuții au loc foarte des, pe diferite teme de interes pentru economia României. ”Dar strict pe tema unui proiect privind suspendarea plății ratelor nu am primit nicio propunere scrisă pe care să o discutăm”, a mai transmis Banca Națională.

Guvernul e și el destul de ambiguu. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru a transmis HotNews: „Guvernul lucrează la elaborarea unui pachet complex de masuri de protejare a populatiei si economiei de efectele crizelor pe care le traversam, generate de pandemie, preturi la energie si gaze si agresiunea militara rusa din Ucraina. La finalizarea acestui pachet vor fi comunicate si masurile stabilite in acest sens”.

2 Thoughts to “Se suspendă din nou plata ratelor la bănci?”

  1. Anonim

    Nu faceți imprudenta sa nu va plătiți ratele! Dacă nu le veți plăti o sa va blestemați zilele!

  2. […] Reprezentanții PSD din Guvern au avut ideea reluării unei măsuri care în pandemie a ajutat o bună parte din români, dându-le o gură de oxigen financiar prin posibilitatea suspendării pe termen limitat a ratelor bancare – scrie hotnews.ro. Oficialii BNR au declarat vineri pentru HotNews că la Banca Națională nu a ajuns niciun proiect concret pe baza căruia să se poată pronunța.”Nu avem cunoștință de existența unui asemenea proiect. La noi cel puțin nu a ajuns nimic în acest sens”, au spus reprezentanții Băncii Centrale vineri,  » Mai multe detalii […]

Leave a Comment