Se colecteaza deseurile electrice, electronice si electrocasnice

Se colecteaza deseurile electrice, electronice si electrocasnice

Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec va fi prezenta cu o noua actiune de colectare a deseurilor electrice, electronice si electrocasnice (DEEE) in Zalau si Ortelec, maine, in intervalul orar 10-18, se arata intr-un comunicat de presa remis, ieri, de Asociatia RoRec. „Locuitorii care vor sa depuna aparatura electronica si electrocasnica veche ori defecta au la dispozitie unul dintre cele cinci puncte de colectare, amplasate dupa cum urmeaza: piata Agro-alimentara Dumbrava Nord, cartier Porolissum (langa benzinaria Petrom), cartier Bradet (magazin Codiflor), cartier Dumbrava (benzinaria Inserco), Ortelec – Strada Moigradului (langa scoala). In cazul obiectelor grele sau voluminoase, cetatenii pot beneficia de preluarea gratuita de la domiciliu, iar pentru a programa un transport, acestia pot apela numarul de telefon – 0768.547.575, disponibil pana sambata, 30 iulie, intre orele 10 – 18”, se arata in comunicatul de presa respectiv.

Potrivit sursei citate, Asociatia RoRec a derulat, de la mijlocul lunii martie si pana in prezent, o suta de actiuni de colectare a DEEE, la nivel national, in parteneriat cu primariile. De la cei peste 23.000 de deponenti, proveniti din 370 de localitati, care au participat la aceasta campanie, au fost colectate peste 450.000 de kilograme de DEEE, care au luat deja calea reciclarii, conform standardelor de mediu.

In acest week-end, la fel ca in Zalau, vor avea loc actiuni similare de colectare a acestui tip de deseuri si in Alba, Bihor, Galati, Neamt si Mures.

Alte articole

Leave a Comment