Salajenii construiesc mai mult

Salajenii construiesc mai mult

Peste 50 de autorizatii de construire au fost eliberate, in luna iunie, pentru cladirile rezidentiale ce urmeaza sau deja au fost ridicate la nivelul judetului Salaj. Numarul salajenilor care solicita astfel de autorizatii este in continua crestere, mai ales pe timp de vara cand vremea este favorabila desfasurarii lucrarilor de constructii. Potrivit unui comunicat de presa remis de Directia de Statistica Salaj, in cursul lunii trecute au fost eliberate 54 de autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale, cu 35 la suta mai mult fata de luna mai a anului in curs si cu 14,9 la suta fata de luna corespunzatoare din anul precedent.

Cele mai multe solicitari pentru obtinerea autorizatiilor au fost pentru construirea de cladiri rezidentiale in mediul urban, respectiv o treime din intreg judetul. Cel mai mare numar de autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale au fost eliberate de catre Consiliul local al Municipiului Zalau, respectiv 11 autorizatii, cinci autorizatii au fost eliberate de Consiliul local al comunei Criseni, cate patru autorizatii au fost emise de Consiliile locale ale oraselor Jibou, Cizer si Mesesenii de Jos, iar cate trei de catre Consiliile locale ale oraselor Simleu Silvaniei si Crasna, se arata in informatia de presa.

In total, in primul semestru al anului au fost eliberate 229 de autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale, tot in crestere fata de perioada corespunzatoare din anul precedent, cu sase procente. Localitatile in care s-au inregistrat cresteri mai mari ale numarului de autorizatii eliberate pentru construirea de cladiri rezidentiale, fata de perioada corespunzatoare din anul precedent, au fost: municipiul Zalau (cu 15 in plus), Cehu Silvaniei si Bocsa (plus patru), Banisor, Samsud, Pericei si Sarmasag ( cu trei autorizatii in plus). Scaderi mai mari ale numarului de autorizatii eliberate pentru construirea de cladiri rezidentiale s-au inregistrat in localitatile Valcau de Jos (-9), Hereclean (-6), Surduc (-5), Romanasi (-4), Balan si Varsolt (-3).

Alte articole

Leave a Comment