Se anunță majorarea pensiilor

Ministrul Muncii, Marius Budăi, afirmă că pensiile vor crește „cu siguranță” de la începutul anului viitor. Nu a  avansat un procent, explicând că, potrivit legii, rata inflației cu care ar trebui indexate pensiile este cea din anul 2021 și menționând că se fac simulări pentru ca nu acela să fie procentul care să fie luat în calcul. „Chestiunea este un pic mai complicată din punct de vedere tehnic, dar noi vom face mai mult decât spune legea. Când se va lua decizia în coaliție e atributul liderilor coaliției să anunțe, eu vă spun doar legal: dacă ar fi să dăm doar rata inflației – rata inflației pentru anul 2022 o să o cunoaștem abia la sfârșitul primului trimestru 2023 – de aia în legea 263, Legea Pensiilor, se spune că se merge pe o rată a inflației din anul 2021, care era mult mai mică decât ce este acuma. Nu vreau să intru în cifre, pentru că nu vom face acest lucru, nu vom merge pe o majorare mai mică, vom încerca și facem extrem de multe simulări să vedem cum ne descurcăm și cum ne așezăm și cu siguranță va fi o majorare a pensiilor de la 1 ianuarie 2023”, a declarat Marius Budăi la Antena 3.
M. S.

3 Thoughts to “Se anunță majorarea pensiilor”

 1. Anonim

  În timp ce budăi vorbește de mărirea pensiilor de o jumătate de an, pensiile speciale ale militarilor au fost mărite pe ascuns, la rectificare. La ăștia se poate !

  1. Pensiile militare nu sunt speciale

   Cred că nu te simți bine. Pensiile militarilor nu sunt speciale, dar voi sunteți invidioși, însă nu ați accepta să aveți anumite interdicțiia in viață.. Și nu mai desinforma faptul că pensiile au fost mărite la rectificare. P.S. nu sunt militar, polițist etc .

 2. Budă-i!

  Retrospectiv, pe august, PSDNLUDMR a mărit salariul bugetarilor. Pensionarii, la Sf. Așteaptă, guvernul ei nu vrea să respecte legea.

Leave a Comment