Salopeta în ținute elegante

Adesea când e vorba de ținute elegante ne gândim direct la rochii lungi din materiale prețioase fie cu aplicații luxoase. Dar chiar și o simplă salopetă elegantă poate constitui o ținută demnă de covor roșu. Sigur că nu se poate merge la orice eveniment cu o salopetă, însă mai ales pentru doamnele care  preferă pantalonii în detrimentul fustelor, este alegerea ideală.

Cum asortezi o salopetă neagră

Salopeta neagră este  adesea prima alegere când vine vorba de o astfel de piesă. Negru este elegant, și ușor de asortat, fiind o culoare care nici nu se demodează repede. În funcție de forma corpului și de preferințe,  se poate opta pentru o salopetă elegantă cu sau fără mâneci, cu spatele gol, cu partea de pantalon evazată sau stil țigaretă.

Asortarea unei salopete se face în concordanță cu croiul acesteia. Dacă decolteul este pe lângă gât, atunci se poate miza pe niște cercei statement și o coafură care i-ar pune în evidență. Altfel, un colier finuț la baza gâtului poate fi singura bijuterie purtată. Dacă ne referim la încălțăminte, în funcție de sezon se poate opta pentru o pereche de sandale simple sau pentru o pereche de stiletto ori botine scurte.

Salopetă scurtă pentru ocazii speciale

Chiar dacă salopetă scurtă nu este potrivită pentru orice eveniment, la un banchet, majorat sau o nuntă poate fi o opțiune interesantă. Pentru a fi cu adevărat elegantă și nu kitchioasă, salopeta trebuie să nu fie foarte strâmtă pe corp. Un material prețios precum o broderie cu strasuri și perle, sau paiete, ori o mătase fină sunt adesea texturile cele mai potrivite pentru o astfel de ținută. Trebuie avut grijă la celelate accesorii, coafură, geantă și încălțăminte. Fiind o piesă vestimentară îndrăzneață, celelalte accesorii trebuie să fie simpliste.

Unde poți purta salopeta ca ținută elegantă

Unele evenimente cer un dress-code mai strict, astfel purtarea unei salopete elegante nu este alegerea potrivită ci mai degrabă o rochie neagră simplă. Salopeta poate fi o ținută de succes pentru un eveniment tip cocktail  sau chiar o nuntă. Banchetele și majoratele unde nu există neapărat o ținută obligatorie pot fi deasemenea ocazii bune. Un botez sau o petrcere de aniversare a copiilor ar fi momentul ideal pentru a purta noua salopetă deoarece până la urmă nici nu știi când iei o pereche de role pentru copii în picioare sau ești provocată la un joc de șotron.