Salariaţii Primăriei Surduc pichetează Prefectura

Aproximativ 15 de angajaţi ai Primăriei Surduc vor picheta marţi, 8 august, timp de două ore, sediul Instituţiei Prefecturii, nemulţumiţi că nu îşi pot primi salariile. Problema a apărut pe fondul unei crize politice, determinate de neînţelegerile dintre consilierii locali, situaţie în care aleşii PSD au decis să nu se mai prezine la şedinţele de CL. În aceste condiţii, nu au putut fi aprobate majorările salariale pentru funcţionarii administraţiei din Surduc.
În speranţa identificării unei soluţii, lucrătorii din Primăriei au apelat la prefectul Florin Florian, cu care s-au întâlnit la finele săptămânii trecute. Acesta le-a dat asigurări că în următoarele zile va purta discuţii cu liderii partidelor politice reprezentante în CL Surduc. „Măcar să reuşim să îi convingem pe consilieri să se prezinte la şedinţa în care să existe un singur proiect pe ordinea de zi şi anume cel cu creşterea lefurilor. Apoi, nu au decât să continue criza politică”, ne-a declarat prefectul.
„Este o situaţie atipică, iar legislaţia nu face referire la astfel de cazuri”, a punctat Florian, care i-a propus edilului Alin Băbănaş să emită o dispoziţie de primar prin care lucrătorii instituţiei să beneficieze de salarii la valoarea nemajorată până când Consiliul Local va fi funcţional. „Primarul nu a fost de acord să îşi asume o astfel de decizie, deşi i-am spus că îl sprijin în acest demers. Hai să vedem şi spiritul legii, nu doar litera ei. Dacă litera legii lipseşte cu desăvârşire, ce facem? Stăm cinci-şase luni până rezolvăm problema? Din ce trăiesc acei oameni în tot acest timp? Edilul este ordonator de credite, el decide”, a explicat prefectul Sălajului.

Alte articole

One Thought to “Salariaţii Primăriei Surduc pichetează Prefectura”

  1. Anonim

    Atitudine „tipica” marca psd din partea consilierilor psd-isti .

Leave a Comment