Sălajul, invadat de șacali

Doi crescători de oi din zona orașului Cehu Silvaniei ne-au sesizat telefonic că prezența șacalilor a devenit una deranjantă în zonă. Problema ne-a fost confirmată și de fermieri din zona localității Mineu. Șacalii sunt tot mai mulți, uneori intră în grădinile oamenilor și provoacă pagube mai ales în rândul efectivelor de păsări. Sesizări au venit și din localitatea Gâlgău, Ileanda sau Stârciu. Tot mai mulți fermieri sunt deranjați de prezența acestui animal pe teritoriul Sălajului și solicită asociațiilor de vânători să intervină, pentru a ține sub control numărul șacalilor, animale ale căror urlet poate fi auzi de la distanță. Șacalul este intermediar între lup și vulpe, având forma generală asemănătoare cu a vulpii, dar blana cu aceeași structură cu a lupului, fiind numit de aceea și „lup auriu”. Este, ca toate canidele, un animal potențial omnivor, dar care preferă alimentația carnivoră. Se hrănește cu insecte, păsări, șoareci și alte rozătoare, dar și cu porumb, struguri etc. De asemenea este și necrofag. Activitatea sa este preponderent nocturnă. Împerecherea are loc primăvara, gestația durând aproximativ 60 de zile. Probleme nu sunt doar în Sălaj, ci și în celelalte județe. Potrivit experților, șacalii pot parcurge distanțe mari în căutarea de noi teritorii, iar asta face ca prezența acestor animale și în Sălaj să fie una tot mai des întâlnită.

4 Thoughts to “Sălajul, invadat de șacali”

  1. […] Doi crescători de oi din zona orașului Cehu Silvaniei ne-au sesizat telefonic că prezența șacalilor a devenit una deranjantă în zonă. Problema ne-a fost confirmată și de fermieri din zona localității Mineu. Șacalii sunt tot mai mulți, uneori intră în grădinile oamenilor și provoacă pagube mai ales în rândul efectivelor de păsări. Sesizări au venit și din localitatea Gâlgău, Ileanda sau Stârciu. Tot mai mulți fermieri sunt deranjați de prezența acestui animal pe teritoriul Sălajului și solicită asociațiilor de vânători să intervină, pentru a ține sub control numărul șacalilor, animale… Citeste mai mult […]

  2. Ana

    Nu de șacali trebuie sa ne fie frica , ci de Iohanis, Ciucă, guvernul ciolacu, Orbán, cîțu, etc!!! Ăștia sunt mai periculoși!!! Restul e ….poveste!!!

  3. Aceiasi

    Iar pe plan local de …. Ianchis Dinu…. Cântărețul nr 1 al județului! Astea sunt adevăratele pericole alte nației, ale județului!!!

  4. Anonim

    14’42 , cântărețul este mare ștab pe la vânători. Așa că șacalii se pot înmulți fără frică.

Leave a Comment