Sălajul, într-o perioadă de căldură anormală pentru această perioadă

Meteorologii amatori de la grupul de Severe Weather Alert – Sălaj au anunțat că începând de sâmbătă și până luni inclusiv, vremea va fi neobișnuit de caldă pentru această perioadă din calendar, maximele fiind mai degrabă specifice unui început de luna iunie, cu valori de peste 24-26°C pe timp de zi. Astfel, un val de căldură va caracteriza următoarele trei zile, temperaturile crescând încă de azi (29 martie), maximele atingând în general 18-21°C. Sfârșitul lui martie și implicit prima zi din aprilie vor veni cu temperaturi foarte ridicate, astfel că: sâmbătă (30 martie), maximele vor atinge și depăși 23-25°C. Duminică (31 martie), maximele vor atinge și depăși 24-27°C, estimându-se ca aceasta să fie cea mai caldă zi din luna martie ce tocmai a trecut (fiind foarte posibil să se combată și recordul oficial pentru luna martie, de 25.6°C, de la stația ANM Zalău). Luni (1 aprilie), maximele vor atinge și depăși 24-26°C. Este posibil ca local să fie mai cald decât în ziua precedentă. Vremea în aceste trei zile va fi frumoasă, cu cer mai mult senin (temporar posibil variabil) și fără fenomene notabile. În schimb, începând cu ziua de marți, vremea se va răci accentuat, temperaturile maxime fiind cu mult mai scăzute comparativ cu zilele precedente.

3 Thoughts to “Sălajul, într-o perioadă de căldură anormală pentru această perioadă”

  1. […] prima zi din aprilie vor veni cu temperaturi foarte ridicate, astfel că:… Articolul Sălajul, într-o perioadă de căldură anormală pentru această perioadă apare prima dată în Magazin Sălăjean. Citeste mai […]

  2. Anonim

    La cei 70 de ani ai mei, știu bine că asemenea temperaturi erau frecvente/obișnuite acum 50 de ani la sfîrșit de martie-început de aprilie. La ce bun asemenea gogorițe de presă, inventăm „știri”?

    1. Record

      Cum erau frecvente si obisnuite cand scrie clar ca recordul absolut e de 25.6 si acum e posibil sa treaca de 27?!

Leave a Comment