Salajenii vor vaccinuri impotriva gripei AH1N1

Salajenii vor vaccinuri impotriva gripei AH1N1

Speriati de gripa si mai ales de cazurile de deces inregistrate la nivel national, din pricina virusului AH1N1, salajenii au lasat deoparte reticenta fata de vaccinul produs de Institutul Cantacuzino si au adoptat de urgenta vaccinarea.

Pana in prezent, in Salaj au fost confirmate sapte cazuri de gripa AH1N1, iar un salajean a decedat din cauza acestui diagnostic in unul din spitalele clujene. Toate acestea, cumulate cu numarul mare de cazuri de imbolnaviri si decese inregistrate la nivel national au fost suficiente pentru a-i face pe salajeni sa uite toate suspiciunile pe care le-au avut initial fata de vaccinarea recomandata de Ministerul Sanatatii si sa ia in brate vaccinul Cantgrip produs la Bucuresti.

Judetul a recuperat mult, mai ales saptamana trecuta, cand au decis sa se imunizeze 9.368 de persoane. Din acestea, 2.230 s-au prezentat pentru vaccinare la cele sapte centre deschise in judet, a declarat Mihai Cheseli, purtatorul de cuvant al Directiei de Sanatate Publica Salaj, numarul total de salajeni vaccinati ajungand la 17.49.

Alte articole

Leave a Comment