Salajenii sunt asi in vinuri

Sfarsitul saptamanii trecute a fost prilej de mare bucurie pentru degustatorii si producatorii de vinuri din judetul Salaj. Primaria comunei Nusfalau, in colaborare cu Oficiul Judetean de Consultanta Agricola (OJCA) Salaj a organizat in perioada 12-15 aprilie, un concurs de vinuri salajene.

Diszegi Gyula, primarul comunei Nusfalau, a declarat ca la concurs s-au prezentat 71 de participanti, majoritatea fiind din Samsud, Borla, Crasna si Simleu Silvaniei. Din totalul de 71 concurenti, 67 au fost rasplatiti astfel: 30 de medalii de aur, 22 de argint si 15 de bronz. Totodata, comisia a acordat tuturor diplome de participare.

Primele 6 mostre au fost degustate de 2 ori, iar punctajul a fost intre 97,5 si 96,3, a mai spus primarul. Primele trei medalii au fost castigate de: Domokos Sandor din Borla cu Feteasca Regala, locul I; Seles Denes din Simleu Silvaniei cu Chavignon Blanc, locul II, iar a treia treapta a podiumului a fost ocupata de Vicsi Lenard din Borla cu Vin alb – amestec.

Comisia concursului a fost formata din 5 persoane, respectiv: Kovacs Adorean de la Institutul de Cercetari de Vinuri din Blaj – presedinte; Komaroni Iozsef si Serlli Csilla din Carei; Debreczi Arpad din Ungaria si Ioan Palincas din Simleu Silvaniei.

Reamintim ca, in primele doua zile ale competitiei, la sediul primariei din comuna au fost primite mostrele pentru concurs, iar in data de 14 aprilie a avut loc o preselectie, precum si o vizita la depozitele viticultorilor din localitate. In ultima zi a concursului, 15 aprilie, incepand cu ora 9, s-a facut clasificarea mostrelor de vinuri. La ora 14 a fost programata o informare agricola, iar decernarea premiilor s-a desfasurat incepand cu ora 16.

La finele concursului, cei prezenti au avut parte si de un moment cultural.

Leave a Comment