Sălăjenii din străinătate vor putea participa prin vot electronic la alegerile prezidențiale

Alegătorii români care trăiesc sau se vor afla în străinătate și care doresc să voteze la alegerile prezidențiale din 10 noiembrie se pot înregistra on-line pe portalul creat și administrat de Autoritatea Electorală Permanentă, votstrainatate.ro. Acesta este funcțional începând din 28 iulie, au anunțat reprezentanții Instituției Prefectului Sălaj.

Potrivit sursei citate, alegătorul român care optează să voteze în străinătate la o secție de votare va completa un formular on-line, în care va înscrie numele, prenumele, codul numeric personal, localitatea şi statul unde optează să voteze.

Alegătorul care dorește să se înscrie pentru votul prin corespondență trebuie să completeze un formular on-line, la care trebuie să anexeze copia actului de identitate şi a documentului care dovedeşte dreptul de şedere, eliberat de autorităţile străine.

Înscrierea pe portal a început în data de 28 iulie 2019, ora 12:00 (ora României), iar formularele de înregistrare vor fi active până în data de 11 septembrie 2019.

După finalizarea procedurii de preînregistrare pe portal, alegătorul va primi un e-mail de control, pe care trebuie să-l confirme, în caz contrar validarea înregistrării neputându-se realiza.

Validarea înregistrării alegătorului din străinătate se face de către Autoritatea Electorală Permanentă, în termen de 5 zile de la confirmarea, de către acesta, a email-ului de control.

Întrebări și sesizări legate de procedura de preînregistrare și înscriere pot fi transmise la adresa de e-mail contact@votstrainatate.ro.

2 Thoughts to “Sălăjenii din străinătate vor putea participa prin vot electronic la alegerile prezidențiale”

  1. Anonim

    Titlul e gresit. Ceea ce scrieti nu inseamna vot electronic. Oamenii doar se vor inscrie online si vor vota prin corespondenta (daca nu pot sa mearga la o sectie de votare). Votul electronic e alta „mancare de peste”. In UE, votul electronic a fost introdus in Belgia (din 1999), Estonia (din 2005), Irlanda (2002) si Olanda (in 1990). Ultimele doua tari au renuntat ulterior la acest sistem de vot.

  2. Anonim

    Aşteptaţi voi mult şi bine până ce s-or înscrie în registru cei de afară. După aceea zbiară că nu pot vota. Propagandă !

Leave a Comment