Sălăjeni de-o vârstă cu Unirea, felicitaţi de către autorităţi

Doi sălăjeni care au împlinit anul acesta un secol de viaţă au fost felicitate de către autorităţi, fiindu-le acordate, din partea Ministerul Afacerilor Interne o insignă, un tricolor şi o diplomă aniversară. Reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului, Jandarmeriei, Poliţiei şi Pompierilor i-au sărbătorit miercuri, 13 iunie, pe Ana Ignăţiel şi Gheorghe Şolomonean, ambii ajunşi la venerabila vârstă de 100 de ani. Acţiunile au avut loc în cadrul campaniei „O viaţă cât un centenar”, iniţiată de MAI.

Originară din județul Alba, femeia şi-a trăit cea mai mare parte a vieții la Timișoara, unde a lucrat ca laborantă, pentru ca în ultimii ani să se mute Zalău, împreună cu rudele care o îngrijesc. Starea sa de sănătate a făcut necesară internarea, pentru o perioadă, la o clinică privată de recuperare, unde reprezentanții structurilor MAI și subprefectul Vegh Alexandru au vizitat-o, marți, pentru a-i înmâna un drapel, o insignă și scrisoarea adresată dânsei de ministrul Carmen Dan. Momentul de sărbătoare a fost marcat și cu un tort în culorile drapelului național, alături de un buchet de flori.

Felicitări pentru un secol de existență a primit şi Gheorghe Şolomonean, din Chendrea. „Centenarul” a fost vizitat de către prefectul județului Sălaj, Florin Florian, și reprezentanți ai primăriei Bălan și ai structurilor MAI din județ, el primind, la rândul său, un drapel național, o insignă și scrisoarea din partea ministrului de interne, alături de tortul tricolor, un buchet de flori și un baston.
Grigore Șolomonean a luptat pe frontul Celui De-al Doilea Război Mondial, iar când s-a întors pe meleagurile natale a ridicat, ca meșter zidar, peste 100 de case în satul natal și localitățile din jur. Vârstnicul le-a împărtășit vizitatorilor traumatizanta călătorie de întoarcere de pe front, dar și momente plăcute petrecute alături de familia numeroasă, ce se compune acum din patru copii, 10 nepoți și 10 strănepoți.

Leave a Comment