Cornel Florean, locul trei la „Cupa Altius” de la Bucureşti

Petru Bologa, Rodica Angelescu şi Cornel Florean se numără printre participanţii la ediţia din acest an a „Cupei Altius”, ce s-a desăşurat la Bucureşti, competiţie destinată veteranilor.

În vârstă de 81 de ani, Petru Bologa nu a avut adversari pentru vârsta lui, fiind nevoit să evolueze la categoria +75 de ani. Şase sportivi au fost la această categorie, iar zălăuanul Bologa a înregistrat o victorie şi o înfrângere, terminând pe locul doi în grupă. Primul loc a fost ocupat de Alexandru Popescu, care a cedat în finală cu 3 – 6, 0 – 6 împotriva lui Federico Giudici.

Medicul Lidia Angelescu a avut şi ea o prestaţie onorabilă, mai ales că, în ciuda faptului că va împlini peste foarte puţin timp 64 de ani, a fost nevoită să evolueze la categoria +35, fiind singura categorie din concurs la feminin. Dacă la simplu a fost nevoită să se vadă învinsă de adversarele mult mai tinere, la dublu mixt, Lidia Angelescu a făcut pereche cu Gelu Gheţi, medicul zălăuan reuşind la un moment dat o fază de toată frumuseţea, care a stârnit aplauzele celor prezenţi.

Cornel Florean, favoritul numărul unu al concursului la categoria de vârstă +50 de ani, a ocupat locul trei la final. Zălăuanul a câştigat fără nicio emoţie primul meci, învingându-l cu 6 – 0, 6 – 2 pe Mihai Boboc. În semifinale, însă, a cedat cu 4 – 6, 3 – 6 în faţa lui Octavian Mustăreaţă. Acesta avea să câştige şi categoria după 6 – 4, 6 – 1 în finală împotriva lui Traian Bodnar.

Leave a Comment