Absolvenţii de gimnaziu, în aşteptarea notelor la Evaluarea Naţională

Ultima probă a Evaluării Naţionale a avut loc joi, 14 iunie, când aproape 400 de elevi din judeţ au susţinut proba scrisă la Limba şi literatura maternă. Potrivit datelor transmise de către reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj, la această probă s-au înscris 442 de absolvenţi ai clasei a VIII-a, însă 45 dintre ei au absentat. Nu au fost înregistrate incidente.
Primele rezultate ale examenului vor fi afişate pe 19 iunie, până la ora 12, eventualele contestaţii putând fi depuse, în aceeaşi zi, între orele 14 şi 19. Notele finale vor fi anunţate în 23 iunie.

Evaluarea Naţională se desfăşoară, anual, într-o singură sesiune. Media generală obţinută la examen are o pondere de 80 la sută în calculul mediei pe baza căreia se realizează admiterea în clasa a IX-a de liceu. În acest an, la examen s-au înscris aproape 2.000 de absolvenţi de gimnaziu din judeţul Sălaj.
Anul trecut, mai puţin de jumătate dintre candidaţii sălăjeni au reuşit să obţină media generală peste 5. Rezultate mai bune au fost obţinute în şcolile de la oraş, unde 63,61 la sută dintre candidaţi au fost notaţi cu cel puţin 5; în schimb, în mediul rural, nici 36 la sută dintre elevii de clasa a VIII-a au reuşit această “performanţă”. Nu a fost întregistrată nicio medie de 10.
În 2017, rata de promovabilitate la Evaluarea Naţională a fost de 75,27 la sută.

Leave a Comment