Sălăjenii sunt codaşii României la asigurările obligatorii pentru locuinţe

Sălăjenii sunt codaşii României la asigurările obligatorii pentru locuinţeDacă nu v-aţi asigurat încă locuinţa, mai aveţi timp o săptămână, mai precis până în 15 iulie. Dacă aveţi o casă sau un apartament, trebuie să achitaţi un preţ fix, fie 10 euro pentru o locuinţă mai modestă, fie 20 de euro pe an pentru o casă mai solidă, totul în funcţie de materialul din care este construit imobilul. Poliţa de asigurare împotriva dezastrelor naturale (PAD) despăgubeşte asiguratul în caz de inundaţii din cauze naturale, cutremure sau alunecări de teren, în limita a 10.000 de euro, respectiv 20.000 de euro, în funcţie de preţul plătit.

Conform informaţiilor publicate de Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor (PAID), compania care emite poliţele de asigurare obligatorie, în judeţul nostru s-au încheiat, până în 26 iunie, doar 2.319 de poliţe obligatorii pentru case, situându-ne practic pe ultimul loc în România în ceea ce priveşte numărul poliţelor de asigurări împotriva dezastrelor naturale. La polul opus se află Bucureştiul cu peste 12 milioane de asigurări obligatorii. Până şi vecinii noştri sătmăreni au fost ceva mai implicaţi în această problemă, aproape 6.000 dintre aceştia asigurându-şi deja locuinţele.

Companiile autorizate să vândă poliţe de asigurare obligatorie pentru locuinţe sunt cei 13 acţionari ai Pool-ului: ABC Asigurări, Astra Asigurări, ARDAF, Carpatica Asig, Certasig, City Insurance, Credit Europe Asigurări, Euroins România, Generali, Grawe România, Groupama România, Platinum Asigurări şi Uniqa Asigurări. Legea privind asigurarea obligatorie a locuinţelor a fost modificată la sfârşitul anului trecut, astfel încât proprietarii care au încheiat o asigurare facultativă care acoperă riscurile de cutremur, inundaţie sau alunecare de teren să nu mai fie obligaţi să cumpere şi o poliţă obligatorie.

Alte articole

Leave a Comment