S-a dat startul la plata taxelor si impozitelor locale

S-a dat startul la plata taxelor si impozitelor localeZalauanii isi pot plati, incepand de astazi, impozitele si taxele locale pe 2010. Cei harnici, care-si achita darile la termen, adica pana la data de 31 martie, beneficiaza de reducere de 10 la suta. Vestea proasta este ca, fata de anul trecut, taxele aprobate de Consiliul Local Zalau, pentru anul in curs, sunt mai mari cu aproximativ 20 la suta fata de sumele platite de contribuabili anul trecut.

Pentru cladirile solide, din beton si caramida, baza de calcul porneste de la 806 lei pe metru patrat, fata de 669 de lei cat era anul trecut, impozitul fiind egal cu 0,1 la suta din aceasta valoare. Valoarea impozabila se majoreaza si ea, in functie de zona in care se afla cladirea si rangul localitatii.

Detinatorii de terenuri intravilane, vor plati, in functie de zona, 6.508 de lei pentru un hectar. Cresterile cele mai mari sunt, insa, la masinile de putere mare, unde impozitul s-a majorat cu peste 20 de procente.

Astfel, pentru o masina de 1.400 de centimetri cubi, impozitul creste de la 49 de lei, la 56 de lei, iar pentru cele de peste 3.000 de centimetri cubi, cresterea este de circa 300 de lei. Cei care nu-si platesc aceste taxe si impozite in cele doua transe, pana la 31 martie si respectiv 30 septembrie, se vor alege si cu penalitati.

Incasarea impozitelor si taxelor locale are loc dupa urmatorul program: luni, miercuri, joi si vineri – intre orele 7-16:30, si marti – intre 7 si 18:30.

Alte articole

Leave a Comment