Drumul Ciucea-Crasna-Varsolt, reabilitat in 2010

Drumul Ciucea-Crasna-Varsolt, reabilitat in 2010

Dupa amanari repetate provocate de contestatiile depuse la licitatiile organizate pentru desemnarea antreprenorului ce va realiza lucrarea, drumul Ciucea-Crasna-Varsolt, aflat actualmente intr-o avansata stare de degradare, urmeaza a fi reabilitat in cursul acestui an, in cadrul unui proiect cu finantare europeana in valoare de 25 de milioane de euro de care ziarul nostru a scris in repetate randuri.

Contractul pentru executia lucrarilor de reabilitarea a drumului judetean Ciucea-Crasna-Varsolt va fi a fi semnat de catre Consiliul Judetean Salaj cu firma ce va executa lucrarile in cursul lunii ianuarie, dupa ce institutia amintita a obtinut in instanta anularea unei decizii a Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor de reluare a licitatiei pentru desemnarea antreprenorului ce va realiza lucrarea.

Reaminitim faptul ca decizia CNSC fusese data dupa ce trei dintre participantii la licitatia organizata de CJ Salaj in luna august 2009 contestasera rezultatul ei, respectiv firma desemnata castigatoare. O prima licitatie, organizata in primavara anului 2009, fusese si ea anulata de CNSC, in urma unei contestatii depuse de grupul austriac Strabag, nemultumit de rezultat.

Reabilitarea drumului a fost astfel amanata cu circa un an si jumatate de la semnarea contractului de finantare a proiectului Reabilitarea drumului Ciucea-Crasna-Varsolt, finantat prin Programul Operational Regional, ce a fost, de altfel, primul contractat din fonduri structurale pe regiunea de nord-vest. Lucrurile stau cam asa, in Romania anilor 2009, 2010 si 2011.

In luna august a anului 2008 am semnat contractul de finantare pentru acest proiect, iar acum, in luna ianuarie 2010, vom semna contractul pentru executia lucrarilor. Iata ca a trecut un an si jumatate din momentul in care aveam finantarea asigurata si pana am ajuns la semnarea contractului, a precizat, vineri, Tiberiu Marc, presedintele CJ Salaj.

Totodata, Marc si-a exprimat speranta ca lucrarile de reabilitare vor fi realizate in cele opt luni prevazute in contract, ceea ce insemna ca drumul ar putea fi modernizat pana la finele acestui an. Proiectul, al carui lider este CJ Salaj, in parteneriat cu CJ Cluj, isi propune reabilitarea a 37,6 kilometri ai drumului Ciucea-Crasna-Varsolt (30 de kilometri in judetul Salaj si 7,6 kilometri in judetul Cluj), este in valoare de circa 85,6 milioane de lei si va fi finantat prin Programul Operational Regional, Axa prioritara 2, Domeniul major de interventie 2.1.

Printre rezultatele asteptate se numara realizarea a peste 65.000 de santuri amenajate, opt poduri nou construite, realizarea a 1.182 podete tubulare, crearea de locuri de munca in zona prin dezvoltarea de noi afaceri si atragerea turistilor. Din costurile totale ale proiectului, 85 la suta reprezinta fonduri europene nerambursabile si doi la suta contributia consiliilor judetene din cele doua judete, diferenta fiind acoperita, tot prin fonduri nerambursabile, de la bugetul de stat.

Alte articole

Leave a Comment