La Zalau: Ridicarea masinilor, o afacere de doua miliarde

La Zalau: Ridicarea masinilor, o afacere de doua miliarde

Ridicarea masinilor parcate neregulamentar pe raza municipiului Zalau a fost, in anul de criza 2009, o afacere de peste doua miliarde de lei vechi, bani care au intrat, in proportie de aproape 90 la suta, in contul firmei cu care municipalitatea are incheiat contractul pentru prestarea serviciilor de ridicare, transport si depozitare a autovehiculelor.

Conform regulamentului anexat, hotararea de Consiliu Local prin care este reglementata activitatea de ridicare a autovehiculelor stationate neregulamentar (HCL 59/2009), actiunea de ridicare se desfasoara doar la cererea Primariei municipiului Zalau sau a Politiei Rutiere, in prezenta agentilor constatatori.

Agentii constatatori abilitati sa aplice prevederile prezentului Regulament sunt agentii Politiei Rutiere pentru drumurile publice si persoanele imputernicite, pentru trotuare in zona de actiune a indicatoarelor oprirea interzisa sau stationarea interzisa cu aditionalul inclusiv pentru trotuar, parcari aflate pe domeniul public, spatii verzi, cai de acces la garaje, parcari inchiriate de catre Directia Generala de Administrare a Domeniului Public sau puncte gospodaresti.

Pentru cei care inca nu s-au intalnit cu situatia de a le fi ridicata masina, poate ar fi bine de stiut ca tarifele actuale sunt de 100 de lei pentru ridicare, fara transport, 200 de lei daca masina e dusa de la locul de unde a fost ridicata la o parcare, respectiv 10 lei pentru fiecare ora in care masina respectiva e depozitata pana este revendicata de proprietar.

Conform datelor furnizate de biroul de presa al Primariei Zalau, anul trecut, in municipiu au fost ridicate si, dupa caz, transportate si depozitate, 1.943 de autovehicule stationate neregulamentar. Suma virata primariei de catre Doralex Euro SRL, firma ce se ocupa de ridicari, a fost de 25.887 de lei, reprezentand 12 la suta din incasari.

Un calcul simplu ne arata ca incasarile aferente anului au fost de 215.725 de lei, din care 189.838 de lei au revenit firmei amintite. Bineinteles ca din banii respectivi firma trebuie sa-si acopere toate cheltuielile.

Alte articole

Leave a Comment