S-a dat drumul la noi scumpiri!

Prima zi a lunii octombrie a adus pentru sălăjeni şi, implicit, pentru cetăţenii din întreaga ţară o nouă rundă de scumpiri. Gazul, rovinieta, impozitul pe terenul agricol, dar şi penalizările pentru neplata taxelor faţă de bugetul local, sunt doar câteva din scumpirile care au intrat în vigoare, chiar începând din această lună.

Anul 2013 a fost unul suficient de încărcat în ceea ce privesc „suprizele” pregătite de guvernanţi românilor. În doar nouă luni, ianuarie – octombrie 2013, întreaga populaţie a fost nevoită să scoată mai mulţi bani din buzunar pentru a-şi cumpăra alimente şi medicamente, pentru plata utilităţilor şi nu în ultimul rând pentru plata taxelor şi impozitelor. Asta din cauza scumpirilor, iar începând de astăzi 1 octombrie, preţul gazelor naturale a crescut cu 1 la sută pentru consumatori – persoane fizice şi cu doi la sută pentru persoanele juridice. O ultimă scumpire a gazelor pentru populaţie, cu opt la sută, a avut loc la începutul lunii iulie. Majorarea preţului la gaz va fi resimţită nu doar în costul întreţinerii, ci şi în cel al produselor alimentare şi nealimentare, pentru că producătorii şi comercianţii vor transfera această creştere consumatorilor.
Seria „suprizelor” pe care urmează să le primească cetăţenii, în această lună, continuă cu preţul rovinietei. De la mijlocul lunii în curs, preţul acesteia ar urma să crească cu 50 la sută, potrivit unui proiect de Lege al Departamentului pentru Infrastructură. Tot la secţiunea „dări”, până la data de 25 octombrie, persoanele care au realizat venituri din activităţi agricole vor trebui să achite impozitul pe veniturile realizate în acest an.

Neplata impozitului – penalizări de 2 la sută lunar

Luna octombrie a venit şi cu veşti proaste. Persoanele care nu au reuşit să-şi plătească taxele şi impozitele pe locuinţe, terenuri sau autoturisme vor fi nevoite să achite pe lângă suma restantă şi penalizări. Potrivit unor informaţii furnizate de biroul de presă al Primăriei Municipiului Zalău, penalizările pe care contribuabili vor fi nevoiţi să le suporte din propriul buzunar pentru că nu şi-au achitat la timp taxele aferente semestrului II, sunt de doi la sută, pentru fiecare lună de întârziere.

Alte articole

3 Thoughts to “S-a dat drumul la noi scumpiri!”

  1. Vasile dintre bile

    No,ase daaaa!…

  2. Anonim

    Frunza verde de dudau,o s-o ducem si mai bine !!!

  3. Anonim

    astia sunt criminali care trebuie beliti.

Leave a Comment