Right to Repair – Dreptul tau asupra dispozitivului electronic

Ce este mai exact? Dreptul tau de a iti repara dispozitivul acolo unde doresti, sa ai access la piese de origine si sa nu mai fii scufundat in adaosurile practicate de marile centre de reparatii, parteneri ai brand-urilor. Dar asta nu este tot!

Gigantul Apple a anuntat luna aceasta ca incepand cu anul clientii din SUA vor avea posibilitatea de a comanda piese pentru dispozitivele Apple incepand de la modelele iPhone 13 in sus.

Astfel, miscarea favorita a service-urilor de electronice si a distribuitorilor de piese Right to Repair poate spune ca a castigat o lupta din marele razboi ce se tine de ani de zile pentru apararea drepturilor clientilor de a avea piese de origine la preturi accesibile.

Aceasta miscare se doreste a fi mai mult decat o simpla optiune de acces la piese, ci un amplu process ecologic estimandu-se ca doar 15-20% din dispozitivele electronice (telefoane, tablete, laptopuri, televizoare, s.a.m.d.) sunt reciclate. Un fapt ingrijorator pentru mediu!

Miscarea isi propune sa elimine pe de-o parte bariera dintre client si brand, iar pe de alta sa mentina active dispozitivele care de altfel nu ar mai avea nicio sansa de supravietuire tinand cont de pretul practicat de catre reparatorii oficiali.

Ce stim deja este ca preturile accesoriilor originale pot fi destul de scumpe, dar lucrurile se scumpesc maim ult atunci cand vorbim despre componentele principale cum ar fi placa de baza sau ecranul.

Majoritatea clientilor sunt fortati sa isi vanda vechiul dispozitiv, de multe ori nefunctional, pentru o suma modica astfel incat sa reprezinte un avans pentru achizitionarea unui nou dispozitiv, lucru ce duce la o cantitate mai mare de deseuri electronice.

Ne-am apucat sa cautam mai multe informatii si am regasit faptul ca piesaria.ro, unul din sustinatorii miscarii Right to Repair deja ofera preturi competitive cu mult sub marja service-urilor oficiale pe parte de piese originale. Puteti regasi piese telefoane direct pe site-ul lor pe langa alte multe categorii de piese cu garantie.

Cu totii vrem sa stam mai mult pe Netflix cu tableta in brate si avem un device preferat! De ce sa nu il reparam si sa ii prelungim viata si sa fim si prietenosi cu mediul inconjurator?