Restricţii suplimentare în unele regiuni din Italia, pe fondul creşterii numărului de cazuri noi

Unele regiuni din Italia au anunţat restricţii suplimentare în ce priveşte viaţa publică, în încercarea de a opri răspândirea coronavirusului, conform Agerpres.

Autorităţile din Sicilia au informat că toţi călătorii internaţionali vor trebui să se testeze la sosire şi să se înregistreze pe un site sau la un medic.

Începând de miercuri, va deveni obligatoriu purtatul măştilor de protecţie în spaţiile publice pentru toţi cei cu vârste de peste 6 ani.

‘Odată cu începutul sezonului gripal, intrăm într-o fază delicată a epidemiei’, a subliniat preşedintele regiunii, Nello Musumeci, anunţând duminică seara noile măsuri.

Acestea vor fi în vigoare până cel puţin la 30 octombrie.

În urmă cu o săptămână, o altă regiune din sudul Italiei, Campania, unde se află oraşul Napoli, a impus purtatul măştilor în public, inclusiv în aer liber, până cel puţin la 4 octombrie.

Şi la Genoa, în nord-estul ţării, oamenilor li se cere ca în unele zone să poarte măşti în spaţiile publice deschise.

În toată Italia, măştile sunt cerute în magazine, trenuri şi alte spaţii închise, iar între orele 06.00-18.00, şi în aer liber în locurile aglomerate.

Italia a raportat duminică un număr de 1.766 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus. Bilanţul cazurilor confirmate de la începutul epidemiei a ajuns la circa 310.00, dintre care peste 35.800 de decese.

Marin Păușan

Leave a Comment