Regulile de intrare în Grecia nu s-au modificat

Confuzia generată privind testarea obligatorie a tuturor persoanelor care intră în Grecia, a fost din cauza unei greşeli de traducere transmisă de Ambasada României din Atena către MAE, potrivit Digi24.ro.

În urma acestei comunicări, purtătorul de cuvând al MAE a declarat, la Digi24, că toţi românii, indiferent dacă sunt vaccinaţi, vor fi testaţi obligatoriu la intrarea în Grecia. Ambasada Greciei la Bucureşti a transmis că nu s-au schimbat condiţiile de intare în ţară, iar testarea este aleatorie.

Urmează ca MAE să transmită o comunicare oficială, după ce inclusiv pe pagina de internet a ministerului a apărut informaţia greşită potrivit căreia toate persoanele care intră în Grecia sunt testate obligatoriu.

MAE a transmis cetăţenilor români o atenţionare prin care îi informa pe aceştia că la toate punctele de frontieră a fost introdusă obligativitatea testării a persoanelor care intră pe teritoriu elen. La solicitarea Digi24, Ambasada Greciei la Bucureşti a comunicat că regulile de intrare în Grecia nu s-au modificat.

Purătoarea de cuvânt a MAE a anunţat că Grecia impune noi reguli pentru turiştii care vor să intre în ţară: toţi cei care intră în ţară pe cale terestră vor fi testaţi la Covid-19, indiferent dacă au fost vaccinaţi sau au trecut prin boală, iar cei care au un rezultat pozitiv vor sta în carantină 10 zile dacă nu sunt vaccinaţi şi 7 dacă sunt vaccinaţi. spus, la Digi24, că regula se aplică tuturor celor cu vârste peste 12 ani care intră pe cale terestră în Grecia. Măsura nu se aplică celor care vin cu avionul.

M. S.

Leave a Comment