Rascoala la Colegiul Tehnic Alesandru Papiu Ilarian

Rascoala la Colegiul Tehnic Alesandru Papiu Ilarian

Concursul pentru ocuparea functiei de director/director adjunct organizat de Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Salaj a lasat urme, si anume, a starnit in randul elevilor Colegiului Tehnic Alesandru Papiu Ilarian Zalau o adevarata rascoala.

Acestia au recurs la o greva spontana, cu huiduieli si fluieraturi, incepand cu ora 11, luand prin surprindere atat cadrele didactice, cat si pe directorul colegiului, Ioan Lung. Motivul principal al rascoalei a fost numirea in functie a noului director al colegiului, profesoara Simona Crisan. Majoritatea elevilor au spus ca nu sunt de acord sub nici o forma ca directorul Lung sa paraseasca functia pe care o detine si vor continua pana cand se va intelege ca ei il prefera pe vechiul director.

Dorind cateva lamuriri, am stat de vorba cu directorul colegiului, Ioan Lung, pe care l-am gasit inca la carma. Nu este un lucru bun ca elevii sa cunoasca aceste lucuri, care se intampla la nivel de colegiu, in legatura cu punerea in functie a noilor directori. Sunt sigur ca in momentul in care o vor cunoaste pe noua directoare isi vor schimba parerea pe care o au acum. Am incercat sa vorbesc cu ei spunandu-le sa mearga la ore, dar, in loc sa-i linistesc, am agitat spiritele. Ei trebuie sa inteleaga ca schimbarea unui director nu este un lucru atat de tragic precum il considera ei, a spus directorul.

Au fost totusi si cateva clase care s-au opus grevei, mai precis 5, elevii spunand ca de la inceput nu au fost de acord cu greva.

Din punctul de vedere al elevilor, noul director, Simona Crisan, a inceput cu stangul, avand parte de huiduieli si fluieraturi, mai ceva ca la un meci de fotbal dintre Dinamo si Steaua.

Leave a Comment