Atentie la incendiile din biserici!

Atentie la incendiile din biserici!

Pentru prevenirea unor evenimente nedorite de Sarbatoarea Invierii Domnului, pompierii recomanda credinciosilor si slujitorilor bisericilor si manastirilor sa asigure si sa vegheze la respectarea masurilor elementare de aparare impotriva incendiilor.

Slujitorii bisericilor ar trebui sa aduca la cunostinta credinciosilor unele reguli minime ce ar trebui respectate la utilizarea lumanarilor in biserici, in timpul slujbelor religioase, precum si modul de comportare in timpul producerii unui eventual incendiu in biserica, in sensul pastrarii calmului, al prevenirii panicii si producerii de accidente pe timpul evacuarii.

Inaintea inceperii slujbelor religioase, la care participa un public numeros, covoarele, scaunele si bancile nefixate pe pardoseala ar trebui evacuate, iar culoarul central de acces spre altar si usile de evacuare trebuie mentinute libere. De asemenea, usile de evacuare trebuie mentinute in pozitie deschisa, fixate cu dispozitive corespunzatoare, iar caile de acces spre lacasurile de cult trebuie mentinute si ele libere, pentru o eventuala interventie a autospecialelor pompierilor.

Bisericile ar trebui sa fie dotate cu mijloace tehnice de aparare contra incendiilor, rezerve de apa si posibilitati de utilizare a lor, iar personalul bisericilor ar trebui sa fie instruit pentru folosirea acestora.

Leave a Comment