Despre tradare si tradatori

Inevitabilul s-a produs: premierul Calin Popescu Tariceanu a anuntat ca va prezenta Parlamentului, saptamana aceasta, formula unui nou Guvern constituit din reprezentanti ai PNL si UDMR, din care PD nu va mai face parte. El a subliniat ca va trimite celor doua Camere ale Parlamentului o scrisoare privind constituirea unui nou Guvern in jurul PNL, din care va mai face parte doar UDMR, nu si PD. Decizia primului ministru este una mai mult decat previzibila, in conditiile in care Tariceanu anuntase cu ceva vreme in urma moartea Aliantei PNL-PD. Tot el declara ca Alianta nu mai are resurse interne pentru rezolvarea impasului si pentru o solutie in beneficiul Romaniei, de parca cineva ar mai fi atat de naiv sa mai creada in deja desueta urare: Sa traiti bine!. Ma rog, vorbele ii apartin presedintelui Basescu, insa ele au fost exprimate pentru prima data in 2004, atunci cand Tariceanu nu reprezenta mai nimic pe scena politica romaneaca, clipe in care liberalul lingea mac din palma marinarului pentru a ajunge mare mahar peste Palatul Victoria. Ei bine, dupa doi ani de la acele momente, perioada in care se stie ca si-a atins tinta, acelasi liberal arata ca are curajul, ca sa nu spunem tupeul, sa anunte raspicat ca Alianta PNL-PD nu mai are resurse interne pentru a fi o solutie in beneficiul Romaniei. Mai mult, de parca cineva ar mai putea fi impresionat de drama pe care o traieste, primul ministru sustine ca scoaterea PD de la guvernare a fost o decizie pe care nu si-ar fi dorit-o, pe care a incercat din rasputeri sa o evite, dar pe care acum trebuie sa si-o asume, in caz contrar riscand sa puna prioritatile europene si agenda romanilor in plan secundar. Deja ma pufneste plansul de mila premierului… Bietul de el!

Mergand mai departe pe marginea deja celebrei sale ipocrizii, Tariceanu arunca din nou pisica moarta in curtea Palatului Cotroceni, sustinand ca problema nu a fost la nivelul Guvernului: Crizele au aparut si s-au tinut lant atunci cand interesele politice personale ale unui singur om s-au opus interesului national. Un om care a reusit de unul singur, pe fondul slabiciunii noastre, a liberalilor si a democratilor, sa dinamiteze o constructie politica solida, cu valori comune. Din pacate, acest om este tocmai presedintele Romaniei. Acesta este adevarul!. Oare? Sa fim bine intelesi! In mod cert, Traian Basescu detine principalul rol in declansarea acestei crizei politice, presedintele facandu-se vinovat ca a deschis Cutia Pandorei. In acest context, ar fi indicat sa ne reamintim care au fost considerentele pentru care, de unul singur, a castigat alegerile prezidentiale din 2004, in conditiile in care nimeni nu-i mai dadea nici o sansa? Evoc faptul ca scheletul pe care s-a cladit imaginea sa electorala a fost compus din promisiunile privind lupta impotriva coruptiei. Astfel, era cert ca, odata ajuns la putere, Basescu va deveni un presedinte jucator. Ceea ce s-a si intamplat. Doar ca, sa fim sinceri, din jucator, uneori s-a transformat in arbitru, observator si chiar spectator. Cu alte cuvinte, a incercat sa faca de toate, uitand de fapt ca dusmanul era acolo, aproape de el, gata oricand sa muste mana care l-a hranit…

Scarbit pana la refuz de tot ce insemna clasa politica romaneasca, aceasta groapa de gunoi a societatii romanesti, trag speranta ca, nu peste mult timp, in Romania vor fi organizate alegeri anticipate. Este, in fond, singura solutie care ar mai spala din stratul de mizerie ce acopera existenta celor ce vaneaza voturile electoratului. Cu toate acestea, Tariceanu crede ca anticipatele ar fi o solutie pentru unu-doi politicieni, si un dezastru pentru Romania. Daca am avea anticipate, Romania isi va pierde o mare parte din forta necesara pentru a-si sustine si promova interesele. Noi ne intrebam daca nu cumva, din prea mult zel, Tariceanu a inceput sa se confunde cu insusi tara in a carei slujba ar trebui sa se afle?

Leave a Comment