RAED ARAFAT: „Nu modificăm regulile în noaptea de revelion”

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat seară la Digi24 că Guvernul nu ia în calcul relaxarea restricţiilor în noaptea de revelion, prin permiterea circulaţiei până la ora 1:00, existând cereri din partea HoReCa în acest sens. Întrebat totuşi ce vom face la trecerea dintre ani, el a răspuns: „Ieşim pe balcon, ne uităm pe geam, ne uităm la televizor”.

„Nu există în acest moment, eu ştiu că nu avem în acest moment intenţia să modificăm regulile. Înţeleg că HoReCa vrea până la ora 1:00, dar este exact situaţia în care oamenii vor vrea să meargă la petreceri şi peste tot, în locuri greu de controlat şi să se infecteze. Înţeleg situaţia lor financiară, dar ei trebuie să înţeleagă că o astfel de recomandare nu este foarte bună pentru populaţia care vrea să meargă în astfel de locaţii”, a spus Raed Arafat.

„Regulile care au fost aprobate prin Hotărâre de Guvern rămân. Nu avem intenţia să înăsprim regulile, dar nu avem intenţia să relaxăm regulile”, a reiterat şeful DSU.

Întrebat ce ar putea face românii la intrarea în anul 2021, Raed Arafat a răspuns: „Ieşim pe balcon, ne uităm pe geam, ne uităm la televizor”.

„Sunt convins că unii vor coborî în faţa blocului, dar să iasă cu mască, să respecte regula din spaţiul public. Dar nu concerte, nu petreceri, aşa ceva nu va fi posibil”, a completat el.

În privinţa celor care au rezervări la munte în pensiuni şi hoteluri, secretarul de stat a spus că „soluţia cea mai onorabilă şi cea mai corectă” este ca cei care vor să petreacă revelionul este „să ducă mâncarea în cameră, să sărbătoreşti ca şi cum ai fi fost acasă”, pentru a nu exista contact „intens” între persoane în sălile de evenimente.

Articol publicat în cadrul parteneriatului dintre cotidianul Magazin Sălăjean şi ziarul Bursa. www.bursa.ro

Leave a Comment