Pungi biodegradabile. TOP 3 caracteristici de bază pe care ar trebui să le știi 

Majoritatea persoanelor, atunci când merg la cumpărături, achiziționează mai multe lucruri decât și-au propus. Cum e și normal, alimentele trebuie protejate și separate de celelalte obiecte. 

 

Pentru asta, acele pungi transparente sunt foarte utile. În trecut, acestea erau din plastic, însă, acum, ele sunt biodegradabile, conform noilor prevederi legale, intrate în vigoare de la începutul acestui an. 

 

Pungile biodegradabile se individualizează de cele din plastic, deoarece acestea se pot descompune într-un timp notabil mai scurt, fără să afecteze mediul și ecosistemele sale. 

Dacă cele de plastic se descompun, uneori, în zeci de ani, cele biodegradabile au nevoie de aproximativ 90 de zile pentru ca procesul de dezintegrare să fie integral.

Care sunt principale motive pentru care pungile biodegradabile ar trebui utilizate?

 

  • Sunt realizate din resurse regenerabile

Unul dintre plusurile pungilor biodegradabile are în prim-plan compoziția surselor din care sunt confecționate. Acesta provin din elemente regenerabile, fapt care accentuează din nou ideea că mediul înconjurător nu va fi perturbat din cauza unui consum ridicat de conținut, ba, chiar mai mult va fi menținută, oarecum, o stabilitate din această perspectivă;

 

  • Pungile biodegradabile se pot personaliza

După cum toată lumea știe, pungile din plastic aveau mereu inscripționate logo-ul diverselor branduri. În cazul celor biodegradabile, se poate întâmpla la același lucru. Acestea pot fi individualizate. Acest lucru evidențiază un atuu pentru companiile care luptă să-și facă în acest mod brandul mai vizibil;

 

  • Nu conțin substanțe nocive

Este mai mult decât clar faptul că, în cazul pungilor din plastic, nu apare doar problema descompunerii lor într-o perioadă foarte îndelungată, ci și că acestea conțin compuși și substanțe chimice toxice, care pot să afecteze solul, apa, flora și fauna. În cazul variantelor biodegradabile, însă, astfel de efecte nocive nu intră în discuție. Tocmai de aceea, cele din urmă, după cum poți să vezi aici, sunt recomandate pentru fructe și legume;

 

De asemenea, pungile biodegradabile nu prezintă un minus din perspectiva calității. Din contră, sunt o variantă mult mai bună și mai utilă. În plus, datorită faptului că dețin în compoziție compuși naturali, ele păstrează toate alimentele în condiții mai optime decât varianta folosită până acum. 

 

Pe lângă aceste calități, ele au un design nou, în variantele personalizate, putându-se imprima logo-ul magazinelor în care se vor folosi sau un text, cum ar fi cele de conștientizare în ceea ce privește folosirea acestui tip de material. 

 

Ce detalii îți confirmă faptul că o sacoșă e biodegradabilă? Pot exista indicii vizibile care ascund compoziția de bază a unei plase pentru a nu-ți da seama dacă aceasta este sau nu din plastic. 

 

Totuși, comercianții aleg varianta ce asigură o certitudine clară, demonstrând faptul că sacoșele sunt cu adevărat biodegradabile prin intermediul unui document oficial.

Mai mult, la o simplă atingere, poți constata faptul că plasele de acest tip sunt mai moi decât cele din plastic. Contrar așteptărilor, ele sunt mai rezistente.

 

Așadar, există numeroase motive pentru care pungile biodegradabile ar trebui să fie folosite cu încredere, mai ales când vine vorba despre fructe și legume. 

 

Sursă foto:shutterstock.com

 

Leave a Comment