Proiect legislativ inedit: aleşii ne plătesc… bicicletele

Un proiect legislativ inedit şi care ar veni în sprijinul multor cetăţeni care doresc să îmbine utilul cu plăcutul atunci când se deplasează către locul de muncă şi înapoi, este pe cale să prindă conturul legii. Aleșii vor ca românii să facă cât mai multă mișcare, dar și să fluidizeze traficul infernal din marile orașe ale țării, fapt pentru care intenționează să dea posibilitatea fiecărui angajat să meargă spre locul de muncă şi înapoi către casă, cu bicicleta.
În acest sens, în săptămâna 23 – 27 mai, în Parlament, va fi depus un proiect legislativ prin care, angajații vor putea primi de la angajator o bicicletă pentru a se deplasa în interes de serviciu. Concret, angajatorii pot acorda angajaților maximum 1.500 de lei pentru cumpărarea unei biciclete și le pot oferi 0.33 lei pentru fiecare kilometru parcurs cu bicicleta în drumul spre serviciu. Proiectul introduce o nouă formă de tichete valorice – “tichetele de bicicletă”. Asemănător tichetelor de masă sau tichetelor cadou, tichetele de bicicletă sunt acordate angajaţilor pentru a stimula folosirea de către aceştia a bicicletei pentru deplasările între domiciliu şi locul de muncă, precum şi pentru deplasările în interes de serviciu.Tichetele vor putea fi utilizate în magazinele specializate în vânzarea bicicletelor şi a echipamentului de ciclism. Angajatorii pot „subvenţiona” mersul pe bicicletă al angajaților printr-o indemnizație, acordată tot sub forma „tichetelor de bicicletă”, într-o limită anuală de 300 de lei, pentru o valoarea de 0,33 de lei pe kilometru parcurs.

Alte articole

2 Thoughts to “Proiect legislativ inedit: aleşii ne plătesc… bicicletele”

  1. mihai

    un muncitor în construcți dupa 10 ore de lucru la cărat saci si ciment îi mai arde de mers și cu bicicleta + de urcat unele dealuri . . .lege făcută pentru corporatiști nu pentru omul simplu muncitor

  2. Legea este facuta pentru alesii nreamului, sa nu mai foloseasca masini luxoase in interes personal.

Leave a Comment