Proiect de lege – bărbații între 18 și 60 de ani, în rezerva generală în caz de război

Guvernul va face modificări legislative care să permită măsuri rapide în contextul războiului din Ucraina, a anunțat luni ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, citat de Europa FM.

Potrivit draftului de act normativ, consultat de Europa FM, CSAT poate impune situația de criză, la propunerea ministrului Apărării, iar una dintre prevederi este că rezerva generală în caz de stare de asediu, de mobilizare sau de război va fi formată din toți bărbații români cu vârsta cuprinsă între 18 și 60 de ani.

O altă prevedere din proiect este că cetățenii cu obligații în îndeplinirea îndatoririlor militare sunt cei care îndeplinesc serviciul militar activ sau în rezervă, cei încorporabili, adică între 20 și 35 de ani, dar și bărbații cu vârste între 35 și 63 de ani, spune sursa citată.

Situația de criză este definită drept situația în care societatea se confruntă cu mari dificultăți generate de incidente pe teritoriul național, la nivel regional sau internațional sau de amenințări, riscuri și vulnerabilități care perturbă sau amenință condițiile de viață sau stabilitatea politică, economică și socială.

M. S.

9 Thoughts to “Proiect de lege – bărbații între 18 și 60 de ani, în rezerva generală în caz de război”

 1. […] Guvernul va face modificări legislative care să permită măsuri rapide în contextul războiului din Ucraina, a anunțat luni ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, citat de Europa FM. Potrivit draftului de act normativ, consultat de Europa FM, CSAT poate impune situația de criză, la propunerea ministrului Apărării, iar una dintre prevederi este că rezerva generală în caz de stare de asediu, de mobilizare sau de război va fi formată din toți bărbații români cu vârsta cuprinsă între 18 și 60 de ani. O altă prevedere din proiect este că cetățenii cu obligații…  » Mai multe detalii […]

  1. Francisc Hajdu

   Sa se prezintă și cei din parlament și atunci mergem și noi

 2. Anonim

  Bine ca au ieșit cadrele militare la 50 de ani sau chiar mai repede în pensie. Și au luat și ordonanță.

  1. Anonim

   Da mai.Da ce lupte dadeau ei in crasma de vis a vis de poarta regimentului 1336.Raniti plecau toti,de pe „campul de lupta”.Asa ca io zic sa ridicati varsta pana la care poti sa fii incorporabil la 70 de ani.Nu de alta,da’astia de pana-n 40 vor fugi ca sobolanii daca va fi cazul.De altfel dk va uitati si in randurile refugiatilor ucrainieni,ponderea oamenilor in varsta este destul de scazuta.Om ramane bosorogii ca mine si altii si-om vedea noi ce-om face.

 3. Anonim

  Sa mearga jandarmi si mascati sa le apere averile la toti hoti de la revolutie încoace

 4. Aaa

  Sa meargă la război toți cei care au blamat armata, care au zis ca primesc bani și nu fac nimic Ia sa vedem ce comentarii au, în caz de razboi armata, jandarmii,polițiștii vor fi pe străzi, restul vor fugi ca sabolanii

 5. Anonim

  Să meargă cei ce au desfințat serviciul militar obligatoriu !

 6. Stefan Cionca

  Mergeti numaii linistiti in razboi ati scos armata in 2006 suntem in secolul 2021 voi aveti impresia ca cineva e prost avem copii foarte mici sa ramana fara parinti ca asa vreti voi mergeti voi in razboi trimiteti nepoti vostri ca noi nu am provocat nimic si pana la urma pe cine sa apar hotii si banditi care satu acolo sus si fura si mint la tv

 7. Anonim

  Nici vorbă…..dacă ne da armament…sar putea sa aibă probleme cei din conducerea tarii

Leave a Comment