Proiect adoptat de Camera Deputaţilor: Mai multă siguranţă pentru cetăţeni

“Atunci când cetățenii au nevoie de protecție în fața actelor de violență, este datoria noastră să asigurăm cadrul legal necesar. Astăzi, Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a adoptat inițiativa legislativă de modificare a Codului Penal, pe care am inițiat-o alături de ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode.
Proiectul prevede înăsprirea pedepselor pentru infracțiunile săvârșite cu violență și își propune să descurajeze astfel de comportamente reprobabile. Aceste noi reglementări vin ca un răspuns la intensificarea incidentelor care aduc atingere integrității fizice a persoanelor și vin să protejeze suplimentar categoriile cele mai vulnerabile.
În urma dezbaterilor din spațiul public, s-a ajuns la o formă care să întrunească consensul Legislativului și al societății civile. Am clarificat, astfel, că modificările nu îi vizează nicidecum pe cetățenii care respectă regulile democratice ale exprimării publice pașnice, ci își propun să îi sancționeze mai dur pe cei care folosesc violența și să garanteze un spațiu mai sigur pentru copiii și familiile noastre.”, premierul României, președinte al Partidului Național Liberal Nicolae Ionel Ciucă.
Biroul de presă al PNL
(P)

4 Thoughts to “Proiect adoptat de Camera Deputaţilor: Mai multă siguranţă pentru cetăţeni”

  1. […] “Atunci când cetățenii au nevoie de protecție în fața actelor de violență, este datoria noastră să asigurăm cadrul legal necesar. Astăzi, Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a adoptat inițiativa legislativă de modificare a Codului Penal, pe care am inițiat-o alături de ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode. Proiectul prevede înăsprirea pedepselor pentru infracțiunile săvârșite cu violență și își propune să descurajeze astfel de comportamente reprobabile. Aceste noi reglementări vin ca un răspuns la intensificarea incidentelor care aduc atingere integrității fizice a persoanelor și vin să protejeze suplimentar categoriile cele… Citeste mai mult […]

  2. […] “Atunci când cetățenii au nevoie de protecție în fața actelor de violență, este datoria noastră să asigurăm cadrul legal necesar. Astăzi, Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a adoptat inițiativa legislativă de modificare a Codului Penal, pe care am inițiat-o alături de ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode. Proiectul prevede înăsprirea pedepselor pentru infracțiunile săvârșite cu violență și își propune să descurajeze astfel de comportamente reprobabile. Aceste noi reglementări vin ca un răspuns la intensificarea incidentelor care aduc atingere integrității fizice a persoanelor și vin să protejeze suplimentar categoriile cele…  » Mai multe detalii […]

  3. Anonim

    Mama ce va mai f.te grija cetateanului obisnuit.O luat-o persoana fizica ludovica putin la gioale si gata,inasprim legile.Da’ de aia care iau spagi la greu si dupa ce-s prinsi,dk recunosc,primesc condamnare cu suspendare,nu zicem nimic? Aia nu-s periculosi?Nu ca-s de-ai vostri.Dupa cum ganditi voi,revolutia din ’89 este caz penal !!!

  4. Ioan

    Așa-zișii „doctori” BodeCiucă nu înțeleg ce înseamnă democrație, nici nu au intelectul capabil să înțeleagă, așa că au impus o lege de întărire a statului polițienesc! Din păcate, prostimea i-a votat și îi va mai vota pe pesedeneliști. Asemenea legi sînt în Belarus și Rusia.

Leave a Comment