Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

Administrația Națională de Meteorologie a emis, marți, prognoza pentru următoarele patru săptămâni, perioada 12 septembrie -10 octombrie. Potrivit meteorologilor, în săptămâna 19 – 26 septembrie va fi mai frig, mai ales în jumătatea vestică a României.  Ploile vor fi în cantități mai mari în primele două săptămâni, apoi regimul pluviometric va tinde spre deficit. Cu excepția săptămânii menționate temperaturile vor fi specifice perioadei

Prognoza meteo pentru săptămâna 12 – 19 septembrie 2022

Valorile termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână, posibil ușor mai ridicate în regiunile sud-estice, dar și ușor mai coborâte în cele nord-vestice. Regimul pluviometric va fi excedentar în toate regiunile, dar mai ales în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali

Prognoza meteo pentru săptămâna 19 – 26 septembrie 2022

Temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în jumătatea vestică a țării. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în toate regiunile, dar mai ales în cele extracarpatice.

Prognoza meteo pentru săptămâna 26 septembrie – 3 octombrie 2022

Temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi deficitar în jumătatea estică a țării, iar în rest va fi apropiat de cel normal.

Prognoza meteo pentru săptămâna 3 – 10 octombrie 2022

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi în general apropiate de cele normale, cu posibilitatea unui ușor deficit în regiunile nordice.

M. S.

Leave a Comment