Principalele domenii de utilizare pentru paleții din plastic

Paleții din plastic, lemn și metal sunt esențiali pentru numeroase tipuri de afaceri. Cu ajutorul unor paleți rezistenți și durabili orice antreprenor se va asigura că produsele sale vor ajunge în siguranță la destinația dorită. Prin intermediul paleților, transportul este mai ușor și nu mai apare nevoia de a folosi anumite materiale de ambalare.

În ultimii ani, vânzările de paleți din plastic au crescut, ei fiind preferați mai mult decât cei din lemn. În ambele variante prețul este competitiv, însă la paleții din plastic beneficiile oferite sunt mai mari.

Industria alimentară și a cărnii

Paleții din plastic sunt o parte esențială a lanțului modern de aprovizionare cu alimente, băuturi, carne, etc. Acest sistem cu paleți este benefic pentru sistemele de depozitare și transport în cazul industriei de alimente și carne. Paleții din plastic sunt utilizați în marile magazine alimentare, de tip supermarket, pentru a muta produsele cu obiecte grele, atunci când se dorește afișarea lor pe rafturile magazinelor, în fața clienților.

Ei sunt utilizați mai ales în transportul alimentelor proaspete congelate și al altor tipuri de produse din magazine. În industria prelucrării cărnii asemenea paleți oferă protecție produselor de acest fel, asigură un transport igienic 100%. În plus, sunt și 100% reciclabili, ușor de transportat, de utilizat, au prețuri ieftine, deci cei interesați pot achiziționa astfel de produse fără ezitare.

Paleții din plastic sunt alegerea preferată de managerii de supermarket-uri deoarece, cu ajutorul lor se respectă mai ușor normele de igienă și calitate impuse. În plus, astfel de paleți reprezintă platforma ideală pentru reutilizare. Ei au o durată lungă de viață și sunt dintr-un material care poate fi reciclat. Este un material de polietilenă de mare densitate (HDPE), care este acceptat la principalele centre de reciclare din lume.

Industria farmaceutică și medicală

Și în acest domeniu s-a trecut la utilizarea paleților din plastic. Materialele farmaceutice, medicamentele, produsele medicale sunt ambalate în loturi mici și apoi stocate, înfășurate, stivuite pe paleți din plastic de transport marfă.

Specialiștii consideră că paleții din plastic pot înlocui paleții din lemn deoarece sunt mai eficienți și mai practici. După cum se știe, industria farmaceutică respectă cele mai mari standarde de igienă și de aceea preferă plasticul mai mult decât lemnul, în lanțul de aprovizionare.

Plasticul este utilizat mai ales în cazul în care cerințele de igienă sunt stricte și trebuie respectate toate regulile întocmai. În plus, paleții din plastic sunt ușor de transportat, spălat, curățat și întreținut.

Industria prelucrării lemnului

Paleții din plastic sunt folosiți și în industria prelucrării lemnului, pentru transportul mărfurilor. Există foarte multe produse care pot fi stivuite în siguranță pe paleți din plastic, economisind spațiu între ele.

Au greutate redusă, de aceea prin folosirea lor se reduc costurile de transport. Prețul lor de achiziție este accesibil, mai ales că există și produse reciclate care sunt și mai ieftine.

Industria componentelor auto

Paleții din plastic sunt foarte stabili și în plus oferă mai multe avantaje comparativ cu paleții din lemn. Ei sunt rezistenți, durabili în timp, suportă greutăți mari, sunt recomandați pentru diferite cerințe în industria pieselor auto.

Sunt fabricați din materiale de înaltă calitate și de aceea sunt preferați de această industrie, dar și în logistica internațională. Spre deosebire de paleții din lemn, nu trebuie tratați termic, sunt mai rezistenți, mai stabili și mai durabili.

Există paleți din plastic pentru sarcini mai ușoare, medii și grele. Unele produse sunt din materiale speciale care protejează componentele electronice împotriva descărcărilor electrostatice.

Industria confecțiilor

Paleții din plastic sunt utilizați și pentru transportul materialelor textile și a accesoriilor, în industria confecțiilor. Există numeroase produse folosite în industria textilă care necesită recipiente de transport. Prin urmare sunt necesare cutii de înaltă calitate de depozitare și paleți din plastic care să asigure transportul igienic și stocarea specifică produselor respective.

În prezent, toate variantele de paleți plastic marfă se bucură de o popularitate din ce în ce mai mare, deoarece prezintă avantaje mari în comparație cu alte materiale precum lemnul.

 

One Thought to “Principalele domenii de utilizare pentru paleții din plastic”

  1. Anonim

    Ar trebui schimbati si aia de la crasma lui Oaie din Fierbinti.E de lemn,ma-ntelegi.Si se putrezeste,stii ce spun.Excelent articol.

Leave a Comment