Trăim mai scump de la o lună la alta. Prețurile serviciilor și alimentelor cresc fără oprire

Preţurile la mărfurile alimentare şi nealimentare, dar şi tarifele pentru serviciile prestate populaţiei au crescut de la o lună la alta. Potrivit Direcţiei Judeţene de Statistică (DJS) Sălaj, în luna martie 2020 preţurile de consum, pe toată ţara, au crescut în medie, cu 0,50 la sută, comparativ cu luna februarie 2020, iar comparativ cu luna martie 2019 prețurile au crescut în medie cu 3,05 la sută. La mărfuri alimentare, prețurile au crescut, în luna martie 2020, cu 1,46 la sută față  de luna precedentă. Cele mai mari creşteri de prețuri s‐au înregistrat la următoarele produse: cartofi cu 8,74 la sută; fructe proaspete cu 5,22 la sută; citrice şi alte fructe meridionale cu 2,93 la sută; fasole boabe şi alte leguminoase cu 2,58 la sută; făină cu 1,79 la sută; conserve din carne cu 1,26 la sută; brânză de oaie – telemea cu 1,23 la sută; preparate din carne cu 0,99 la sută. Potrivit sursei citate, creşteri mai mari de prețuri față de luna anterioară s‐au înregistrat la: tutun, țigări cu 2,01 la sută; cărți, ziare, reviste cu 0,97 la sută; autoturisme şi piese de schimb cu 0,52 la sută; articole de igienă, cosmetice cu 0,25 la sută; maşini de aragaz și butelii cu 0,24 la sută. Tarifele pentru grupa servicii prestate populației, pe total țară, în luna martie a acestui an, au crescut cu 0,35 la sută față de luna precedentă. Creşteri mai mari de prețuri s‐au înregistrat la: servicii poştale – 4,64 la sută; telefon – 0,91 la sută; îngrijire medicală – 0,56 la sută; restaurante, cafenele și cantine – 0,52 la sută; apă, canal și salubritate – 0,38 la sută.

Alte articole

4 Thoughts to “Trăim mai scump de la o lună la alta. Prețurile serviciilor și alimentelor cresc fără oprire”

 1. Anonim

  Hoo bai.Ce-ati vrea? E stare de urgenta.Ziceti multam ca nu-i razboi si mai sunt magazinele deschise.Scoateti banii de la ciorap si cumparati ce va trebe.Si multumiti-i Domnului ca nu-i mai rau.
  Oare aia infometatii care si-au transformat averea in munti de hartie igienica,se plang?Ca ei au declansat scumpirile.

 2. Anonim

  P.S. Sper ca se caca pe masura achizitiei de cour papier.

  1. Anonim

   @ 10:53 Mă poligloate, „cour papier” nu are înțeles în nici o limbă în afară de limba franceză, în care este incorect scris și înseamnă „curte de hârtie” (aprox.)

Leave a Comment