Prin fonduri externe nerambursabile, cartierele Grădina Poporului şi Grădina Onului din Zalău vor avea reţele noi de apă şi canalizare

Şedinţa de Consiliu local (CL) desfăşurată luni la Primăria Zalău, a avut pe ordinea de zi un proiect de maximă importanţă pentru locuitorii a două cartiere zălăuane. Astfel, Proiectul de Hotărâre “Extinderea reţelei de alimentare cu apă potabilă şi canalizare menajeră în cartierele Grădina poporului şi Grădina Onului din municipiul Zalău” a primit votul unanim al consilierilor locali, Unitatea Administrativ Teritoriale municipiul Zalău UAT va putea accesa fonduri externe nerambursabile prin cererea de finanţare a acestui proiect. Bugetul total al proiectului are o valoare estimativă de 2.923.000 lei (aproximativ 660.000 de euro) sumă ce reprezintă fonduri nerambursabile garantat de Fondul de Coeziune şi bugetul de stat, 1,699,75 mii lei însumând 91,15 la sută din totalul cheltuielilor eligibile. Contribuţia UAT Zalău este de 165,10 mii de lei , un procent de 8,85 la sută din valoarea cheltuielilor eligibile. Cheltuielile neeligibile sunt de 1058,66 mii lei. Pentru publicitatea în devizul general al acestui proiect a fost alocată suma de 10.000 de lei. Investiţiile de bază în acest proiect sunt construcţiile şi instalaţiile aferente reţelelor de alimentare cu apă şi cele de canalizare, branşamente, montajul utilajului tehnologic, utilajele, echipamentele tehnologice şi funcţionale în care este inclus şi montajul acestora, dotări şi alte active necorporale.

Alte articole

One Thought to “Prin fonduri externe nerambursabile, cartierele Grădina Poporului şi Grădina Onului din Zalău vor avea reţele noi de apă şi canalizare”

  1. a

    Gresit. DIn cate stiu eu aceste cartere au apa si canalizare. E o greseala undeva in articol. Sau ar fi chiar jegos din partea primariei sa ignore alte zona ca Dambu Morii, Sarmas, etc. Deci?

Leave a Comment