Primarul Zalăului, nemulţumit de noile lucrări la canalizare

Primarul Zalăului, nemulţumit de noile lucrări la canalizareCanalizarea municipiului pare să fie, în momentul de faţă, din nou, cel mai mare inamic al zălăuanilor. Acest lucru se întâmplă tocmai când locuitorii reşedinţei de judeţ credeau că pot răsufla uşuraţi deoarece investiţia pentru refacerea sistemului de canalizare cu fonduri europene a fost finalizată. În urma recepţiei lucrărilor, ne-am fi aşteptat ca ploile să nu mai dea de furcă zălăuanilor şi reţelele de captare a apei pluviale să facă faţă cu brio volumului precipitaţiilor.

La sfârşitul săptămânii trecute, în urma ploilor abundente căzute în Zalău, străzile din centrul oraşului, în zona Hotelului Porolissum şi a instituţilor bancare, au fost iarăşi inundate.

Radu Căpîlnaşiu, primarul Zalăului, şi-a exprimat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, nemulţumirea faţă de situaţia creată şi a invocat calitatea lucrărilor realizate de firma OMS, cea care a executat refacerile sistemului de canalizare din oraş.

Din cauza conductelor neetanşeizate din cămine, apa a refulat şi a provocat prăbuşirea asfaltului. OMS va trebui să intervină pentru ca să nu fim nevoiţi să apelăm la garanţii şi la penalităţi. Am trimis o adresă Companiei de Apă prin care solicităm verificarea şi refacerea acestor puncte. Nu doar în centru au fost probleme, ci şi la Zahana şi pe str. Simion Bărnuţiu. Am fost surprinşi când ei ne-au spus că noi (prin firma Citadin) ne-am grăbit cu asfaltarea, în timp ce ei au stat două săptămâni cu porţiunile în lucru decopertate. Este de neînţeles cum s-a ajuns aici, pentru că aceste cămine de apă au fost verificate şi cu sistemul video, şi în plus, să nu uităm că preţul apei şi al apei canalizate a crescut. Nu vreau să cred că, de acum încolo, vom avea mai multe probleme pe străzile din Zalău, decât înainte de începerea lucrărilor la reţelele de canalizare, a declarat primarul Zalăului.

Edilul a menţionat că în perioada următoare vor fi branşate locuinţele neracordate la reţeaua de canalizare de pe str. 22 Decembrie şi străzile adiacente. Totodată, a adăugat că se vor căuta soluţii pentru captarea apelor care inundă curţile de pe str. 22 Decembrie situate sub nivelul drumului, situaţie în care se găseşte şi imobilul care găzduieşte Asociaţia Nevăzătorilor Zalău.

Alte articole

Leave a Comment