Prefectul de Sălaj, îngrijorat de „fenomenul minorelor gravide”

Instituţia Prefectului a organizat miercuri întâlnirea grupului mixt de lucru pentru incluziunea romilor. Şedinţa a avut pe ordine de zi câteva puncte interesente, printre care: evaluarea Planului Judeţean de Măsuri pentru incluziunea romilor pentru anul 2012; revizuirea Planului Judeţean de Măsuri pentru incluziunea romilor pentru anul 2013 şi analiza situaţiilor apărute în semestrul II al anului 2012 cu privire la comunităţile de romi din judeţ. La întâlnire au participat prefectul judeţului Sălaj, Filonaş Chiş, subprefectul Lucian Băican, precum şi reprezentanţi ai instituţiilor: Consiliul Judeţean, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţiei de Muncă, Inspectoratul Şcolar Judeţean, Inspectoratul de Jandarmi Sălaj, Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sălaj, Centrul de Cultură şi Artă Sălaj, Alianţa Civică a Romilor din România şi Asociaţia Partida Romilor Pro-Europa. În acest cadru, prefectul Filonaş Chiş a precizat că proiectele strategice pentru comunităţile de romi sunt o prioritate pentru următoarea perioadă de programare a fondurilor europene. Având în vedere acest aspect, prefectul a făcut cunoscut că „orice proiect care va fi accesat va fi important, în condiţiile în care acesta va deveni un ghid de bună practică şi astfel va avea efecte multiplicatoare”. De asemenea, Filonaş Chioş a subliniat că va solicita primarilor sălăjeni asigurarea efectuării zilelor de muncă în folosul comunităţii de către beneficiarii ajutorului social.
În altă ordine de idei, având în vedere statisticile din care rezultă că, în 2012, în jur de 200 de minore cu vârste cuprinse între 13-17 au devenit mame, şi având în vedere că în primele 6 săpămâni ale anului curent peste 20 de minore au rămas deja gravide, prefectul a solicitat reprezentantului romilor din cadrul Instituţiei Prefectului să demareze o campanie de educaţie sanitară, din care să facă parte şi reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică şi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean.
În finalul şedinţei, reprezentanţii Centrului de Cultură şi Artă Sălaj au prezentat agenda cu principalele evenimente culturale din anul 2013, pentru diseminarea informaţiilor în rândul comunităţilor de romi, după cum urmează: Festivalul Minorităţilor Naţionale, Concurs „Mândru Cântec Sălăjean” pentru solişti vocali şi instrumentişti, Festivalul Concurs de Teatru pentru elevi şi Tabăra Internaţională de la Cehu-Silvaniei.

Alte articole

7 Thoughts to “Prefectul de Sălaj, îngrijorat de „fenomenul minorelor gravide””

 1. Lucy

  Tulai Veta! Pe tovarasul prim-secretar il intereseaza bortoasele, nu stiam ca e inca potent!

 2. MLK X

  este jalnic!!! Prefectulk asta este mostenirea comunismului !!! Il intereseaza gravidele frate ….poate omul s-a reprofilat …este ginecolog sef !!! Nu sunt alte probleme ….

 3. Anonim

  Ce preocupari mai are si asta .Un alt prefect nu puteau gasi in anul 2012 ?Se pare ca nu .In PSD Salaj nu au trecere decat fostii securisti,militieni,activisti pcr ,secretari utc s.a.m.d.

 4. ion

  cei trei care ati scris comentarii pana acum, dati-mi voie sa va consider niste impotenti din punct de vedere al intelectului.

 5. ion

  jur ca sufer de sindromul lui oedip, m-am culcat cu mama, am lasat-o gravida !

 6. ion

  marturisesc ca sunt homosexual,pedofil; dar sunt un intelectual de prima clasa,am ,,2 facultati” la goldish&co;

 7. Anonim

  actul sexual cu o minora sub 14 ani e considerat de lege infractiune!Doar cativa sa fie pedepsiti si atunci cu siguranta o sa se reduca si numarul minoreleor gravide!

Leave a Comment