În şase din cele opt meciuri amicale, sălăjeanul Vlad Morar, titular la Petrolul Ploieşti

Transferat în vara anului trecut la Petrolul Ploieşti, odată cu mutarea fostului patron al Universităţii Cluj, Florian Walter, la gruparea ploieşteană, atacantul sălăjean, Vlad Morar, pare să-şi fi câştigat locul de titular în formaţia antrenată de Cosmin Contra.

Fotbalistul originar din comuna Crişeni a fost inclus de Contra în lotul echipei Petrolul, pentru cele două stagii de pregătire efectuate în această iarnă, în Antalya.
„Guriţă” i-a dat şansa sălăjeanului de 19 ani să joace titular în şase din cele opt partide amicale pe care „lupii galbeni” le-au susţinut pe perioada celor două cantonamente.
Vlad Morar a evoluat titular în partidele cu FC Qabala (Azerbaidjan), FK Simurg Peskara (Azerbaidjan), NK Maribor (Slovenia), MFK Kosice (Slovacia), Zeta Golubovici (Muntenegru) şi cu Steaua Roşie Belgrad (Serbia). În jocurile cu Litex Lovech (Bulgaria) şi Shandong Luneng (China), Morar a fost introdus în teren în repriza a doua.
Sălăjeanul nu a dezamăgit prin evoluţia sa în niciun amical, în câteva din cele opt amicale reuşind chiar să aibă o evoluţie foarte bună.
În al doilea amical, cel cu FK Simurg Pesakar, Morar a avut o ocazie imensă de a înscrie, în minutul 42, trimiţând balonul în bara laterală, printr-un şut de la aproximativ 25 de metri. În amicalul cu slovacii de la MFK Kosice, încheiat cu scorul de 2 – 0 pentru Petrolul, fostul jucător al clubului Viitorul Zalău a avut o contribuţie majoră la marcarea celui de-al doilea gol. Acesta a executat o lovitură liberă de la 18 metri, lateral stânga, până la Bokila, care a reuşit să înscrie cu un şut violent, de la 14 metri.
Victorie şi mai clară pentru ploieşteni, în amicalul cu Zeta Golubovici, Vlad Morar reuşind să înscrie cel de-al doilea gol. Younes a trimis o centrare de pe partea dreaptă, iar jucătorul sălăjean a înscris printr-un şut puternic, de la 12 metri.
„Faptul că domnul Contra m-a introdus titular în şase din cele opt meciuri amicale, îmi dă tot mai multă încredere pe viitor, pentru a ajunge titular. Am o relaţie foarte bună cu dânsul şi colaborea mult cu mine”, ne-a precizat atacantul sălăjean de la Petrolul Ploieşti.
Sunt şanse foarte mari ca Vlad Morar să fie titular în prima etapă din acest an a Ligii I, programată la finaul acestei săptămâni, Petrolul urmând să întâlnească, în deplasare, Oţelul Galaţi.

Leave a Comment