Pompierii salajeni solicitati la maxim!

* gratare, mici si alte prajeli la liziera padurilor, la un foc lasat nesupravegheat

– reteta unui incendiu pe cinste

Pompierii salajeni au fost solicitati, in perioada 6 – 10 aprilie, de cel putin 10 ori. Majoritatea incendiilor la care au fost chemati sa le stinga au fost localizate la marginea padurilor, vinovati fiind cei care au iesit la iarba verde, la un gratar, si nu au respectat regulile elementare de supraveghere a focului deschis. Astfel, pompierii din cadrul Garzii nr. 2 Ileanda au intervenit, in 6 aprilie, la ora 16.25, la stingerea unui incendiu izbucnit in padure, foc ce a distrus circa 7 hectare de litiera. Cauza incendiului – focul deschis nesupravegheat.

In 7 aprilie, la ora 01.04, pompierii zalauani au fost solicitati sa intervina cu o actiune de descarcerare a unei persoane care a intrat, pe drumul spre Varsolt, cu Dacia in sant. La sosirea pompierilor soferul fusese deja transportat cu ambulanta la spital, iar pompierii au asigurat doar locul accidentului.

Tot in 7 aprilie, la ora 20.12, pompierii din cadrul Garzii de Interventie nr. 3 Hida au intervenit in padurea din Sanmihaiul Almasului, la un foc care a distrus vegetatie uscata pe o suprafata de 40 de hectare. Cauza incendiului – focul deschis nesupravegheat.

In 8 aprilie, pompierii din Simleu Silvaniei au intervenit la locuinta lui Dorel Chereji, din Cristelec, la ora 0.55. Focul a izbucnit in urma unei tigari aruncate la intamplare, arzand depozitul de lemne, rumegus, 55 de metri patrati de acoperis si o canapea.

Tot in 8 aprilie, la ora 14.09, pompierii zalauani au stins un foc izbucnit la un agent termic de pe strada S. Barnutiu. Cauza focului a fost, din nou, o tigara aruncata aiurea, iar focul a distrus resturi menajere si izolatia conductei de agent termic.

Pompierii din Jibou au intervenit, in 8 aprilie, la ora 13.08, la un foc izbucnit in padurea satului Birsa. Cauza incendiului – focul deschis, care a ars 4 hectare de vegetatie uscata si 1 hectar de liziera.

Un alt foc a izbucnit, tot in 8 aprilie, in padurea de la Vinatori, incendiu stins de pompierii din Zalau. A ars vegetatie uscata pe o suprafata de 15 hectare. In fine, ultimul incendiu din data de 8 aprilie, a izbucnit in padurea de la Tusa, la ora 16. Flacara deschisa nesupravegheata a distrus 6 hectare de litiera.

In 9 aprilie, pompierii din cadrul Garzii nr. 3 Hida, au intervenit la un foc izbucnit pe pasunea comunala a satului Bercea. Focul deschis nesupravegheat a distrus maracinis, lastaris si vegetatie uscata pe o suprafata de 15 hectare.

In 10 aprilie, pompierii din Simleu au fost solicitati sa stinga un foc la SC Micro SRL. Sursa focului – jar, respectiv mijlocul de incalzire tehnologic lasat nesupravegheat, care s-a supraincalzit. Focul a distrus instalatia electrica, cazanul termic, ciclonul de scantei si cosul de evacuare.

Leave a Comment