Polițiștii se pregătesc de grevă

„Negocieri eșuate, ne pregătim de grevă generală!”, acesta este mesajul Federației Naționale a Polițiștilor și Personalului Contractual din Ministerul de Interne, după o nouă întâlnire cu ministrul Lucian Bode, întâlnire la care nu s-a ajuns la nici un rezultat.

„Ne-am lovit de un refuz complet nejustificat. Era propunerea Ministerului, nu a noastră. Noi ne doream o zi liberă plătită. Ministerul a venit cu propunerea de o zi liberă cu recuperare, adică îmi iau liber de ziua mea luni și vin câte două ore marți, miercuri, joi și vineri în plus la muncă pentru a recupera cele 8 ore luate libere luni. Și acum ne-am trezit că Ministerul nu este de acord. Păi, domnule, stați puțin că este propunerea dumneavoastră, nu a noastră. Asta era propunerea dumneavoastră la Minister. A, nu, s-a analizat și nu”, a transmis Vasile Zelca, președintele Federației.

„Am intrat într-un impas, într-un blocaj, din care probabil vom ieși după ce se va creiona bugetul pe anul 2023 când vom relua negocierile și vom încerca să obținem pentru membrii noștri de sindicat, persoane contractuale în general. Deci vom relua negocierile, vom pune presiune în acest timp pe Minister în sensul că vom declanșa inclusiv greva a acestei categorii socio-profesionale pentru că dânșii au dreptul la grevă, spre deosebire de polițiști cărora le este interzis prin lege să facă grevă”, a adăugat Vasile Zelca.

M. S.

2 Thoughts to “Polițiștii se pregătesc de grevă”

  1. […] „Negocieri eșuate, ne pregătim de grevă generală!”, acesta este mesajul Federației Naționale a Polițiștilor și Personalului Contractual din Ministerul de Interne, după o nouă întâlnire cu ministrul Lucian Bode, întâlnire la care nu s-a ajuns la nici un rezultat. „Ne-am lovit de un refuz complet nejustificat. Era propunerea Ministerului, nu a noastră. Noi ne doream o zi liberă plătită. Ministerul a venit cu propunerea de o zi liberă cu recuperare, adică îmi iau liber de ziua mea luni și vin câte două ore marți, miercuri, joi și vineri în plus… Citeste mai mult […]

Leave a Comment