Politistii salajeni au liber in locul orelor suplimentare

Politistii salajeni au liber in locul orelor suplimentare In timp ce politistii din alte judete ale tarii au decis sa-si apere drepturile in instanta si au actionat in judecata inspectoratele de politie pentru a li se plati orele lucrate inafara progamului zilnic de munca, politistii salajeni compenseaza aceste lipsuri cu zile libere.

Subcomisarul Daniel Lazar, presedintele Biroului Teritorial al Sindicatului National al Politistilor si al Personalului Contractual (SNPPC) din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Salaj, a precizat ca, in judetul nostru, politistii nu au de ce apela la instatele de judecata. Daca in alte judete s-a mers in instanta, la noi nu este cazul.

Prima optiune in lista revendicarilor pentru neplata orelor suplimentare a fost compensarea acestora cu zile libere. In cazul in care nu s-ar putea oferi zile libere in compensare, atunci ar trebui intocmit un pontaj pentru orele suplimentare, insa, in Salaj, nu se ajunge la acest lucru, ne-a declarat Daniel Lazar.

La opt posturi de politie comunale au fost unele probleme in compensarea orelor suplimentare peste program cu zile libere, din faptul ca la posturile respective era angajat cate un singur lucrator. Insa, din decembrie anul trecut, acest neajuns a fost acoperit. La nivelul judetului, aproximativ 80 la suta din personalul IPJ Salaj sunt membri ai SNPPC, sindicat afiliat la CNS Cartel ALFA, membru al Federatiei Europene a Lucratorilor din Serviciile Publice EUROFEDOP.

Alte articole

Leave a Comment