Peste 600 de amenzi pentru parcare in locuri interzise

Peste 600 de amenzi pentru parcare in locuri interzise

Nu este nicio noutate ca in lista principalelor lipsuri ale Zalaului se numara si locurile de parcare. Este si normal, din moment ce parcul auto se mareste de la o luna la alta, iar spatiile de parcare par a se rari pe masura. In municipiu sunt, la ora actuala, in jur de 3.300 de locuri de parcare, pentru aproximativ 35.000 de autovehicule, anume un loc de parcare pentru zece masini.

Insa acest lucru nu-i scuteste pe proprietarii autoturismelor de sanctiunile pentru masinile parcate abuziv. Soferii care isi parcheaza masinile pe trotuar ori pe spatiile verzi, respectiv in alte locuri decat cele special amenajate vor fi amendati cu amenzi intre 200 si 500 de lei. Cuantumul amenzilor pentru pacarea in locuri interzise a masinilor se stabileste prin hotarare de Consiliu Local si se aplica de catre Politia Comunitara (PC).

Anul trecut, la nivelul municipiului Zalau, agentii comunitari au aplicat peste 600 de sanctiuni contraventionale pentru parcarea in locuri interzise. Pentru parcarea autoturismelor in alte locuri decat cele special amenajate, in decursul anului 2009, politistii comunitari au aplicat 627 de sanctiuni, dintre care 401 cu amenda, restul cu avertismente. Valoarea totala a amenzilor a insumat 101.250 de lei, ne-a comunicat Lucian Trif, purtatorul de cuvant al PC Zalau.

De la inceputul anului in curs, pentru incalcarea regulilor privind parcarea autoturismelor in locuri interzise, la PC Zalau au fost inregistrate 37 de sanctiuni, dintre care 25 cu avertismente si 12 cu amenzi in valoare totala de 2.900 de lei.

Conform Hotararii de Consiliu Local 170/2007, constituie contraventie circulatia sau parcarea autovehiculelor, remorcilor sau a oricarui tip de vehicul pe zonele verzi din cartierele de locuinte, trotuare, parcuri sau gradini publice. Sanctiuni se aplica si pentru blocarea cu autovehicule sau cu alte materiale a accesului la containerele de gunoi, pubele, terenuri de joaca pentru copii, precum si a autovehiculelor parcate corect sau a oricaror cai de acces.

Totodata, politistii comunitari pot aplica sanctiuni pentru folosirea suprafetei strazilor pentru parcarea sau gararea mijloacelor de transport marfa sau calatori, indiferent de forma de proprietate a acestora, precum si pentru urcarea autovehiculelor de transport marfa sau calatori pe trotuare, in scopul incarcarii, descarcarii sau pentru stationare ori parcare. Bineinteles, pe langa aceste amenzi, soferii se mai pot trezi cu masina ridicata, unde costurile pentru recuperarea acesteia sunt mult mai piperate.

Leave a Comment