Pisica ta poate fi mai fericită și mai sănătoasă, cu iarba mâței

În calitate de proprietar de pisică, nimic nu este mai plin de satisfacții decât să-ți vezi prietena felină fericită și sănătoasă. În timp ce le oferim o dietă echilibrată, exerciții fizice regulate și un mediu sigur (lucruri care sunt esențiale), există un alt element natural care poate contribui semnificativ la bunăstarea generală a acestor animale: iarba mâței.

Iarba mâței, cunoscută și sub denumirea de cățulnica ori menta-mâței (întâlnită și sub denumirea de catnip – din limba engleză), este un tip de iarbă care aparține familiei mentei. Este sigură de consumat pentru pisici și oferă o multitudine de beneficii care le pot îmbunătăți calitatea vieții. Azi, vom explora modul în care includerea acestei plante în rutina pisicii tale poate aduce bucurie și poate promova o sănătate optimă.

  • Un calmant natural în fața stresului: pisicile sunt creaturi sensibile și pot experimenta stres și anxietate în diferite situații, cum ar fi atunci când întâlnesc oameni noi, trec prin schimbări în mediul lor sau vizitează medicul veterinar. Iarba mâței are un efect calmant asupra pisicilor, datorită compușilor naturali pe care îi conține. Când este ingerată, poate ajuta la atenuarea stresului și la promovarea relaxării, făcând-o un ajutor excelent în situații anxioase.

Iarba pisicii se regaseste si sub forma de suplimente și vitamine pentru pisici – vezi ofertele de aici.

  • Promovează sănătatea digestivă: Pisicile sunt carnivore obligatorii, iar sistemele lor digestive sunt concepute pentru a procesa carnea. Cu toate acestea, vedem că acest animale au comportamente oarecum neobișnuite – precum mestecatul plantelor sau al ierbii. Iarba mâței servește ca o alternativă sigură și benefică pentru a le satisface acest impuls instinctual. Când pisicile ronțăie aceste fire, aceasta ajută la digestia lor facilitând eliminarea părului ingerat și promovând mișcările intestinale sănătoase.
  • Încurajează exercițiul și joacă: Pisicile au o curiozitate înnăscută și le place să exploreze împrejurimile. Încorporarea ierbii mâței în mediul lor poate servi ca un stimul natural pentru joacă și exerciții fizice. Având acces la iarba mâței, pisicile se pot angaja în activități precum rostogolirea, trântirea și lovirea firelor de iarbă, care imită instinctele lor de vânătoare. Acest lucru nu numai că oferă stimulare mentală, dar le ajută și să ardă excesul de energie.
  • Adaugă varietate dietei lor: în timp ce pisicile necesită în principal o dietă pe bază de carne, introducerea ierbii mâței le poate oferi o textură și o senzație de gust diferită. Poate oferi o schimbare binevenită pentru papilele lor gustative, făcându-le mesele mai interesante. În plus, iarba mâței are un conținut scăzut de calorii și poate fi o alternativă mai sănătoasă la alte delicii, permițând pisicilor să se bucure de o gustare fără riscul unei creșteri excesive în greutate.
  • Îmbunătățește sănătatea dentară: igiena dentară este crucială pentru sănătatea generală a felinelor noastre, iar iarba mâței poate contribui la rutina lor de îngrijire orală. Când pisicile mestecă aceste cereale, se sprijină îndepărtarea tartrului de pe dinți, promovând gingii mai sănătoase și reducând riscul de probleme dentare, cum ar fi bolile gingiilor. În plus, acțiunea mecanică de a mesteca iarba mâței poate ajuta la menținerea dinților curați și puternici.

Încorporarea ierbii mâței în rutina pisicii este relativ simplă. Puteți să o creșteți în interior într-un ghiveci sau să cumpărați iarbă pentru pisici pre-crescută din petshopuri. Asigurați-vă că iarba nu conține pesticide sau substanțe chimice care ar putea dăuna pisicii. Așezați iarba într-un loc accesibil, unde animalul poate ajunge cu ușurință – apoi observați-i comportamentul în timp ce interacționează cu ea.

În timp ce iarba mâței oferă numeroase beneficii, este esențial să ne amintim că nu toate pisicile reacționează la ea în același mod. Unele pisici pot fi mai atrase de iarba  decât altele, în timp ce un procent mic poate să nu manifeste deloc interes. Observați răspunsul pisicii  și ajustați acest lucru în consecință.

În concluzie, iarba mâței este un plus valoros în viața pisicii tale, oferind stimulare fizică și mentală, promovând în același timp bunăstarea generală a acestor funcții. Încorporând iarba mâței în mediul lor, puteți crea un spațiu fericit și sănătos pentru ca tovarășul vostru felin să aibă o viață tot mai bună.

One Thought to “Pisica ta poate fi mai fericită și mai sănătoasă, cu iarba mâței”

  1. […] În calitate de proprietar de pisică, nimic nu este mai plin de satisfacții decât să-ți vezi prietena felină fericită și sănătoasă. În timp ce le oferim o dietă echilibrată, exerciții fizice regulate și un mediu sigur (lucruri care sunt esențiale), există un alt element natural care poate contribui semnificativ la bunăstarea generală a acestor animale: iarba mâței. Iarba mâței, cunoscută și sub denumirea de cățulnica ori menta-mâței (întâlnită și sub denumirea de catnip – din limba engleză), este un tip de iarbă care aparține familiei mentei. Este sigură de consumat… Citeste mai mult […]

Comments are closed.