Exercițiu. Accident cu victime și colet suspect. Au intervenit pompierii și echipa SRI

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Porolissum” al județului Sălaj a desfășurat joi, 25 mai, un exercițiu tactic județean pentru antrenarea structurilor de management și intervenție la stingerea unui incendiu izbucnit la un operator economic din municipiul Zalău.

Situația tactică generală a exercițiului a presupus trei părți. O situație de urgență a fost cauzată de un incendiu produs într-o hală de producție, care s-a propagat rapid la materialele combustibile depozitate în interior. Pe fondul vizibilității scăzute, o altă situație a generat producerea unui accident rutier între două autoturisme și un microbuz, fiind implicați 14 pasageri. Având în vedere numărul și starea victimelor, a fost activat Planul Roșu de Intervenție. A treia parte a exercițiului a prevăzut identificarea unui colet suspect găsit în parcarea din incinta operatorului economic la care a fost necesară intervenția în teren a echipei pirotehnice din cadrul Serviciului Român de Informații. Principalele obiective urmărite prin desfășurarea acestui exercițiu au vizat verificarea nivelului de pregătire al personalului cu responsabilități de intervenție în situații de urgență, dezvoltarea capacității de cooperare între forțele participante, optimizarea și creșterea calității managementului misiunilor specifice și testarea Planului Roșu de Intervenție al județului Sălaj. Alături de pompierii din cadrul ISU Sălaj, la exercițiu au participat și echipaje din cadrul inspectoratelor județene ale Jandarmeriei și Poliției, Serviciului Român de Informații, echipe medicale ale Serviciului Județean de Ambulanță și personalul medical din cadrul UPU – SMURD Zalău, voluntari din cadrul ISU. Astfel de exerciții fac parte din pregătirea permanentă a salvatorilor profesioniști sălăjeni în vederea gestionării eficiente a oricărui tip de misiuni.

Nervi în trafic

Exercițiul a fost considerat unul de succes, dar zeci de conducători auto s-au plâns pe rețelele de socialziare de problemele pe care acțiunea le-a cauzat în trafic. Circulația a fost afectată câteva ore, traficul desfășurându-se cu dificultate pe ruta Zalău – Hereclean.

One Thought to “Exercițiu. Accident cu victime și colet suspect. Au intervenit pompierii și echipa SRI”

  1. […] Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Porolissum” al județului Sălaj a desfășurat joi, 25 mai, un exercițiu tactic județean pentru antrenarea structurilor de management și intervenție la stingerea unui incendiu izbucnit la un operator economic din municipiul Zalău.Situația tactică generală a exercițiului a presupus trei părți. O situație de urgență a fost cauzată de un incendiu produs într-o hală de producție, care s-a propagat rapid la materialele combustibile depozitate în interior. Pe fondul vizibilității scăzute, o altă situație a generat producerea unui accident rutier între două autoturisme și un microbuz, fiind… Citeste mai mult […]

Leave a Comment