Peste trei săptămâni începe sezonul de pescuit

 

Bucurie mare în rândul pescarilor amatori şi profesionişti. Peste mai puţin de o lună, se dă startul unui nou sezon de pescuit. Întrucât până pe 9 iunie ne aflăm încă în sezon de prohibiţie, este timpul să începem să ne pregătim echimpamentele, undiţele, lansetele precum şi documentele necesare partidelor de pescuit, astfel încât pe 10 iunie să putem începe un nou sezon de pescuit. Reprezentanţii Asociaţiei Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Sălaj, informează pescarii şi pe cei care tocmai îşi doresc să devină pescari cu acte în regulă, că sunt aşteptaţi la sediul AJVPS din Zalău, în vederea achitării cotizaţiei anuale, în valoare de 62 de lei, iar în cazul celor care nu au încă un permis de pescuit şi îşi doresc să-l obţină, mai este necesară achitarea unei taxe de 30 de lei.

Celor nou intraţi în branşa membrilor AJVPS li se va elibera un permis de pescuit ANPA (Asociaţia Naţională pentru Pescuit şi Avacultură) şi un carnet de membru al AJVPS Sălaj. În baza acestor documente şi a taxelor amintite, orice pescar, fie că este amator sau profesionist, va putea arunca lansetele pe orice lac sau baltă aparţinând celor 13 fonduri de pescuit sălăjene. Fondurile mari de pescuit sunt cele Vârşolţ, Someş, Valcău sau Crasna, însă aşa cum spun şi pescarii cu experienţă din judeţ, Năpradea, Benesat, Odorhei şi Nuşfalău oferă şi ele de multe ori satisfacţii şi surprize chiar mai mari decât cele aşteptate pe lacurile bălţile cu nume mai sonor din Sălaj. Scobar, mreană, crap, caras şi multe alte specii pot aduce satisfacţii, inclusiv culinare fireşte, celor care au în sânge această frumoasă pasiune. Vreme bună, acte în regulă şi… fir întins!

One Thought to “Peste trei săptămâni începe sezonul de pescuit”

  1. law

    Toate astea daca vrei sa devii membru al AJVPS.Daca nu este suficient permisul de pescuit de 30 de lei( de fapt chitanta doveditoare) cu care te distrezi pe toate apele din Romania.Pe lacurile administrate de AJVPS este legiferat ca se poate pescui contracost cu eliberarea unui bon fiscal.Ori paznicii nu au casa de marcat la ei si atunci te distrezi pe gratis.Oricum lacul de la Varsolt este pe terminate din punct de vedere piscicol,baietii destepti in cardasie cu Apele Romane au ocupat locurile bune prin megaconstructii sfidatoare.FIR INTINS si nu mai induceti lumea in eroare ca e obligatoriu sa treci pe la AJVPS!!!!!!

Leave a Comment