Peste 600 de elevi au contribuit la programul Luna curateniei

Peste 600 de elevi au contribuit la programul Luna curatenieiPeste 600 de elevi de la scolile si liceele din Zalau au participat la programul initiat de Primaria Municipiului ILuna CuratenieiI. Invataceii au curatat parcurile si zonele verzi din cartierele orasului, precum si zonele de agrement aflate in vecinatatea Zalaului. Cristian Curta, purtatorul de cuvant al Primariei Zalau,a afirmat ca, in urma activitatilor de ecologizare, parcurile si zonele verzi au fost eliberate de peste 4 tone de deseuri.

Scolile care au luat parte la acest program sunt: Mihai Eminescu, Simion Barnutiu, Corneliu Coposu, Mesesul, Gheorghe Lazar, Avram Iancu, precum si Colegiul National ISilvaniaI, Liceul Reformat, Grup Scolar IMihai ViteazulI, Seminarul Ortodox, Liceul Pedagogic si Scoala Postliceala Sanitara.

Programul ILuna CuratenieiI se desfasoara in fiecare an, in perioada 15 martie-15 aprilie, perioada in care sunt desfasurate actiuni de salubrizare a spatiilor verzi; completari si plantari de gard viu, arbori si arbusti ornamentali, refacerea gazonului deja existent; de salubrizare carosabil si trotuare, curatirea si igienizarea cursurilor de apa din municipiul Zalau. De asemenea, in perioada mentionata mai sunt efectuate lucrari de reconditionare a mobilierului urban, de inlocuire a indicatoarelor de circulatie amplasate la intrarile in localitate si intersectii. Ultima, dar nu cea de pe urma actiune pe care Primaria a planificat-o pentru institutiile implicate in program, este cea de reparare, inlocuire si completare a cosurilor stradale.

Leave a Comment